2022-08-29
一直都好鐘食PizzaExpress 既Pizza ,今次經網上外賣平台落單,放工再去拎,時間岩岩好。今次我訂左Doppio Cheese 啤酒套餐,返屋企同老公Chill 一Chill 。Doppio 意大利文的意思是雙倍,有雙倍既雙重芝士脆邊薄餅,喜歡食芝士既我,當然唔會錯過啦。雙重芝士脆邊薄餅Pizza 即叫即焗,用上薄脆薄底,食落脆卜卜,配料有抱子甘藍,西班牙肉腸馬蘇里拉芝士和黃番茄醬,Pizza 上灑滿車打芝士,完全豪不手軟,芝味十足。另外點了意式凍肉拼盤開胃頭盤菜,拼盤有帕爾馬火腿、摩特黛拉火腿、煙三文魚、鹹香惹味,另外新鮮馬蘇里拉芝士、 橄欖、釀小紅椒、伴以香草包,做餐前小食挺不錯,香草包香草味濃郁,煙韌濕潤。Peroni Nastro Azzurro 啤酒 於意大利釀造,口感非常順口,散發出令人滿意的麥香,整個口內都可以感受到啤酒的香醇口感。 凡惠顧 Doppio Cheese 啤酒套餐一份,免費獲贈限量版 PizzaExpress x Peroni Nastro Azzurro 聯名環保袋一個,我好鐘意以款環保袋,特別設計的環保袋內設多功能間隔,方便攜帶飲品,唔會倒瀉
雙重芝士脆邊薄餅
另外點了意式凍肉拼盤
Peroni Nastro Azzurro 啤酒
凡惠顧 Doppio Cheese 啤酒套餐一份,
免費獲贈限量版 PizzaExpress x Peroni
Nastro Azzurro 聯名環保袋一個,我好鐘意以款環保袋,特別設計的環保袋內設多功能間隔,方便攜帶飲品,唔會倒瀉晒