2019-03-28 308 瀏覽
今日約咗朋友食飯,佢喺石門返工,就佢方便就喺石門京瑞食個飯傾下計啦。哩度環境不錯,整潔,柔和燈光,聽住英文歌,還有一部冇声的大电視,你喜歡可以選擇坐Bar 枱,第一感覺冇選錯地方👍夠哂chill。打正牌手工啤,當然要試試佢啦。我地叫咗Heros嘅 Session Ne Ipa 和 Nimble Marco,兩杯味道各有特色。Ne Ipa 未飲先聞到果香味,入口清純,清精濃度只有3.5唔太飲得酒既朋友也可一試,不錯👍至於Nimble,有少少似飲咖啡的感覺,入口帶有一種苦甘味,都幾易入口。小食嗌左唐揚魷魚圈和芝麻雞翼。魷魚圈外脆内軟,魷魚鮮甜,配埋個沙律醬好開胃。芝麻雞翼有5隻,皮炸得很脆口,而且雞肉保存到嫩滑带有肉汁,好味,冇雪味主菜叫了美式燒烤猪仔骨,2個人都食唔哂,份量好足,肉好 juicy又夠嫩,醬汁酸酸甜甜,好野味,肉離骨,即叫即焗,程度剛好。每人平均$280,Golem 環境舒服,食物質數好,又有手打啤酒,侍應服務態度友善,唯一美中不足是隻碟太細,切豬仔骨個陣有啲唔方便,雖然我推荐大家用手食。絕對係沙田chill 之選!

。絕對係沙田chill 之選!
  • 美式燒烤豬仔骨
  • 唐揚魷魚圈