2021-07-22
係megabox放工,約左同事食晚飯又唔想係返嗰到食,上網search見到附近海濱匯有幾間餐廳,就約埋過去試下,餐廳集中係海濱匯一樓,上到一樓都幾靜,見到一間西餐廳差不多滿座,網上評價唔錯就揀左佢燒肉眼牛扒配大蝦薯條燒肉眼牛扒配大蝦薯條,貌相好吸引大蝦是海蝦,蝦味好重,燒完好惹味牛扒叫左5成熟,因為牛比較瘦,少脂肪,所以會比較韌,但都相對健康,配汁好香,帶有少少牛香,好夾。薯條好大份,脆得黎又重薯味,點唔點汁都好食1/2葡式香辣燒雞1/2葡式香辣燒雞係即燒,所以等左比較耐,雞嘅醃料好惹味好香,雞皮又超脆,竟想不到咁驚喜,點完醬汁之好正,而且份量十足,2個人食唔晒。燒蔬菜都無令人失望,紅蘿蔔、茄子、翠肉瓜,薯仔都燒到好淋,好香好好食 燒雞是可以揀配薯條或者蔬菜,因為我們的牛扒配薯條,職員都提一提我們可以揀蔬菜, 因為薯條個份量都幾多下,好niceLychee teaMango tea2杯生果茶茶香帶清香既水果味,因為主菜都比較濃味,配上清甜嘅生果茶,簡直係perfect match!因為疫情問題,餐廳晚上830 last order,我哋入去無耐就last order 所以唔好太夜入餐廳
燒肉眼牛扒配大蝦薯條
燒肉眼牛扒配大蝦薯條,貌相好吸引
大蝦是海蝦,蝦味好重,燒完好惹味
1/2葡式香辣燒雞
Lychee tea
Mango tea
因為疫情問題,餐廳晚上830 last order,我哋入去無耐就last order 所以唔好太夜入餐廳!