完全係休閑嘅好去處,靜中帶旺嘅好地方。去完參觀M + 博物館及故宮博文化物館,可以到鄰近 FAM 嘆番一盅兩件,🍽️ 除咗可讓眼睛 👀 飽覽國家級文物和西方文物外,⚱️🔮 肚子亦可飽受到高質新派點心,點心十分精致,味道比一般中式餐廳的好味。😋😋😋😋特別一提的係豪華版乾炒牛河 (美國牛小排乾炒河粉) , 夠鑊氣 , 美國牛小排入口溶化 , 比一般餐廳的味道更為出重。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 服務好好,服務員不斷幫忙加水,亦很有禮貌,十分欣賞。還有露天自然風一應俱全,最適合情侶又或好閨密閒聊小斟,於IG打卡放閃。邊俯瞰黃昏日落的維港美景,除左好好款待味蕾的同時,🥢 🥢🥢 也讓你眼睛 👀 來一場療癒旅行。⛱️⛱️⛱️ 更設有戶外位置,可觀賞綠油油的大草地,☘️☘️🌱🌱令人感覺輕鬆寫意。🌴🌴🌴🍸🍹🍹
美國牛小排乾炒河粉
紅米網卷腸腸