2022-09-18 864 瀏覽
🌃 餐廳位於西灣河蘇豪東, 鄰近於海邊,以海鮮為主題, 主打英倫菜式、英式精緻餐飲,以酒吧設計, 並 以簡約木色為主 ,配合昏暗柔和嘅燈光, 同埋空間感寬闊, 感覺幾chill。 .🦑🦐🦀小食分享拼盤 Sharing Snack Platter💲 258👉 呢個份量超級澎湃, 可以兩個人以上分享, 小食拼盤包括有脆炸海鮮丸子、 辣肉腸炒蝦、 香脆魷魚、 炸魚柳墨西哥夾餅、 墨西哥辣椒薯條、 忌廉菠菜雅格竹沾醬、多士。👉 小編覺得呢個必叫, 可以試齊咁多款嘅特色小食, 炸魚柳墨西哥夾餅 同埋多士配忌廉菠菜雅格竹沾醬幾清新, 海鮮丸子、香脆魷魚同埋墨西哥辣椒薯條炸得幾脆口, 而辣肉腸炒蝦覺得幾惹味。.🦑🦐🦀 意式燉海鮮 Cioppino Seafood Stew💲 178👉 呢一個又係必叫, 可以當係海鮮大雜燴, 都可以2人分享,以辣蕃茄忌廉汁作為燉海鮮嘅汁底, 小編覺得好開胃, 而且海鮮種類豐富, 有蝦、藍青口、蜆、八爪魚、蟹肉同埋帶子, 再配以四塊多士可以沾汁食。.🍹🍸另外小編叫了兩杯嘢飲, 其中一杯係星期三限定優惠, 瑪格麗特Margarita只需30蚊一杯, 係一杯 充滿夏日氣息嘅

💲 258

💲 178

🍹🍸另外小編叫了兩杯嘢飲, 其中一杯係星期三限定優惠, 瑪格麗特Margarita只需30蚊一杯, 係一杯 充滿夏日氣息嘅cocktail, 成分有 龍舌蘭、橙酒 、檸檬汁 , 飲落幾清新。 而另一杯係somersby嘅限定飲品, 小編選了apple mojito口味, 成分有冧酒、 青檸、 薄荷同埋蘋果酒, 呢一杯比起之前果杯層次感更豐富, 飲落更fresh

🤠 通粉 foodie 食評總結 :
👉 如果專誠去食海鮮既餐廳, 又想要又夠chill嘅環境, 可以不妨選擇呢間餐廳, 可以滿足曬兩個願望, 餐廳環境夠chill, 大部份都係海鮮嘅主題 , 同埋可以一邊食海鮮一邊品酒, 可以享受到慢活寫意嘅節奏。
📍 Cull ’N Pistol Hong Kong
西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號舖
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。