2020-08-03
堅尼地城西餐廳多的是,今日Lunch便來到滿有木系自然風格的西餐廳K-Town,試下佢地既set lunch 。Set Lunch 價格比中環/金鐘地段抵食,$118起已有,套餐包括餐包,餐湯或一次性自助Salad Bar及主菜一款,另加$15更可以有Cappuccino,Latte 等咖啡飲品,餐廳地方夠大,座位舒適,由於人客不多,實在可以享受一個寧靜既下午。蘑菇湯非常creamy,蘑菇味道夠出夠濃郁。法包上枱微暖,配埋餐湯一齊食非常夾。主菜點了炭燒澳洲肉眼扒配薯條沙律,賣相非常吸引,肉眼扒份量好足好大份,而且夠厚,入口牛肉味濃,咬落去夠腍夠juicy,order medium 完全沒有過老,甚是驚喜。薯條是即炸的,夠熱夠脆,連沙律菜既份量都好多,以呢個套餐價錢來講,如此這般的質量,我完全搵唔到可以挑剔的地方。甜品係細細件嘅意大利芝士餅,味道不錯。最後來了Ice Mochachino 及 Hot Cappuccino ,靜靜地過了一個遊閒既下午。
甜品係細細件嘅意大利芝士餅,味道不錯。