2020-11-11
Tapa Room❤️有時Happy Friday幾個朋友仔想搵個地方Chill下,諗唔到去邊可以考慮下呢度喎!環境好靚,地方坐得舒服,仲要menu有超多選擇,難怪平時黎到見到幾乎坐滿。Tapa Room 喺觀塘同銅鑼灣都有嫁,兩間裝修都勁似哈😹💡有加一服務費💁♀️嫩煎慢煮鴨胸配甜些厘酒汁拌炸番薯條($128)👍"因為鴨胸係慢煮所以食落特別滑 配香甜既些厘酒汁 完美配搭"“蕃薯條外面炸到微脆 充滿蕃薯香甜味 佢個醬係有少少辣又幾特別喎"💁♀️西班牙辣肉腸及烤車厘茄炒青口($88)👍“青口好肥美 再配埋肉腸碎 味道香濃得黎又幾夾喎 送酒一流!"💁♀️蟹肉及辣忌廉芝士釀烤甜紅椒($98)“食落似日式炸蟹肉忌廉既口感"💁♀️鵝肝比堅尼三文治($78)👍"食落仲有微暖 超香脆三文治 重點在於入面既鵝肝醬 有鹹香又唔會膩 份量恰到好處"💁♀️捧捧鵝肝($78)👍"第一次食到鵝肝慢慢在口中溶化既感覺 口感夠哂滑 呢個真心無得輸""對於鵝肝控既我黎講就覺得幾正既 但有朋友就覺得食落有種太漏既感覺"💁♀️薄切慢煮八爪魚($78)"真係切到好薄 咬落唔會好韌 上面醬汁酸酸甜甜咁食落幾開胃"💁♀️Befor
💡有加一服務費
💁♀️嫩煎慢煮鴨胸配甜些厘酒汁拌炸番薯條($128)👍
💁♀️西班牙辣肉腸及烤車厘茄炒青口($88)👍
💁♀️蟹肉及辣忌廉芝士釀烤甜紅椒($98)
“食落似日式炸蟹肉忌廉既口感"
💁♀️鵝肝比堅尼三文治($78)👍
💁♀️捧捧鵝肝($78)👍
💁♀️薄切慢煮八爪魚($78)
💁♀️Before Sunrise($108)👍
"Red Currant, Mixed Berries and Rosemary"
"果香味重 甜甜地都幾易入口 飲落夠哂Fresh 但唔建議食入面既berries 超酸"
💁♀️White Sangria($60)
"百香果味道都幾出 酒味較重 但飲落都幾舒服"