餐廳: LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place)
資訊:

2022-12-17 82 瀏覽
慶祝男友升職又加薪,去左Lab Eat 食個靚靚晚餐慶祝下🥰🥰二人餐首先會有杯wellcome drink, 蘋果汁嚟, refresh下先。🦪新鮮生蠔四隻生蠔新鮮肥美,creamy有濃郁嘅礦物味,灑點檸檬汁,提鮮之餘仲去腥。🐮意式生牛肉薄片沙律菜加了黑松露醬汁,牛肉薄切,入口唔似食緊生肉,一啲都唔血腥🫢🍄牛肝菌湯個湯超級濃郁,濃稠度適中,有濃濃嘅牛肝菌味,又唔會太鹹,唔錯。🫕海鮮湯龍蝦湯嘅顏色呈鮮橙色,好濃厚,味道又很濃郁,究竟要幾多龍蝦先至可以 熬製成如此濃厚嘅味道。有蝦、青口同埋魚片,用料都新鮮,唔錯。🥩炭燒美國極階級肉眼牛扒我哋牛扒叫了七成熟,唔會燒到勁乾勁熟,一端上己聞到好吸引嘅香烤肉味。師傅火喉拿捏得非常好,有好靚嘅燒烤網紋,切開肉色粉嫩,七成熟肉質都仲係好軟嫩,唔錯!🥢西班牙紅蝦配海膽意粉配鱘龍魚子醬 賣相好吸睛,超鍾意嗰隻紅蝦,彈牙新鮮,超讚!意粉爽口又好掛汁,海膽汁creamy濃厚,配埋鹹香嘅魚籽,鮮味升級。我哋個餐仲配埋是日精選甜品,有栗子夾餅,藍莓蛋糕,焦糖拖肥班戟,拿破崙蛋糕,熱情果布甸,款款都好食,又唔會甜到溜,鐘意佢個栗子夾餅同埋熱情果布甸,今次想唔肥都唔
二人餐
🦪新鮮生蠔四隻
🐮意式生牛肉薄片
🍄牛肝菌湯
🫕海鮮湯
🥩炭燒美國極階級肉眼牛扒
🥢西班牙紅蝦配海膽意粉配鱘龍魚子醬
我哋個餐仲配埋是日精選甜品,有栗子夾餅,藍莓蛋糕,焦糖拖肥班戟,拿破崙蛋糕,熱情果布甸,款款都好食,又唔會甜到溜,鐘意佢個栗子夾餅同埋熱情果布甸,今次想唔肥都唔得了😈
🍷紅酒、白酒
食牛扒海鮮,最啱就係配返杯紅酒白酒, Cheers!