2K
2024-08-23 212 瀏覽
🚈Chill Chill 好地方🏝-最近天氣好飄忽😪 都無阻我地去搵間舒服嘅咖啡店掃走blue mood😎 呢間Café 喺正西營盤站B出口對面 好方便💨-🍖蘋果木煙燻慢煮豬肋骨條配薯條 $178豬肋骨輕輕用上燒烤醬調味👨🏻‍🍳 焗起帶煙燻香氣 肉質柔軟 好腍😙 比起平時會鋪滿燒烤醬喺面頭嘅美式豬肋骨🐽 呢度嘅煙燻豬肋骨比較輕盈🫶🏻 餐廳另外附上燒烤汁 可以自行選擇濃淡味道 好細心🤩 配上炸得乾身嘅粗身薯條 大滿足😋-🧇焦糖香蕉榛子醬可頌窩夫 配朱古力雪糕 $109甜品控喺餐牌見到呢個ITEM 無辦法忍到手😬 呢度嘅可頌窩夫焗得岩岩好🤌🏻 保留咗少少牛角包鬆脆感 外脆內軟🥰 香蕉 榛子醬加朱古力雪糕 呢個完美組合 無得輸 💯-呢度 Weekend都有Set Lunch 包湯同基本飲品 我地選擇用半價飲其他飲品🫚Chai tea latte (+$23) Matcha latte 飲得多 Chai tea latte第一次見😮 一於試下 latte一嚟到 滿滿肉桂香 飲落去係經典印度香料味😌 肉桂味薑味好突出 少少甜 岩岩好 好溫暖💕 -☕Flat White $45 (SOE
🚈Chill Chill 好地方🏝

🍖蘋果木煙燻慢煮豬肋骨條配薯條 $178

🧇焦糖香蕉榛子醬可頌窩夫 配朱古力雪糕 $109

🫚Chai tea latte (+$23)
☕Flat White $45 (SOE Fruity +$4)
我地另外叫咗一杯果香風味嘅Flat White 有驚喜☺️ 奶啡能夠做到平衡之餘 保留到果香味 推薦 👍🏻

最欣賞呢度嘅latte 都會有個靚靚拉花😍 手工精緻 打咭一流🥳
📍Coffee by Zion
西環西營盤第一街83號地下1號舖