2022-08-09
約咗幾個港女黎個又可以打卡又可以聚會嘅新地方,可能侍應都見到我地有選擇困難症,佢就推介咗我地以下呢啲菜式。原條泰式香茅鹽燒魚,🐟條魚都幾大條,上枱個陣侍應哥哥都話等佢再滾多幾分鐘先食,一路滾一路聞到啲香茅味同椰奶香飄出黎,飲啖湯底,十足冬陰公,加埋條魚好鮮,個爐又慶住佢,有少少收汁效果,越食越好味。然後哥哥話最多人點嘅小食,流沙燒粟米都黎咗,後悔只係叫咗一條,芝士同鹹蛋味突出,我覺得廚房可以考慮下落多啲燒汁再燒燒佢,再令佢重口味啲,出個重口味特別版啦!😊😊😊慢煮羊脾拌薯蓉配芝士醬,個醬我地用黎點埋粟米,自制double 芝士🤣🤣🤣,但個羊脾係有肉汁嫩滑嘅,個外皮脆脆地,連住啲骨膠原一齊放入口,增加口感。差啲漏咗嗰沙律,🥗叫到成枱肉,叫番個沙律,但你睇下,個沙律上面個油封鴨脾,唔知係咪用慢煮法,唔會太油,肉又鎖到肉汁。配上藍莓乳酪清新口感,反而個沙律最快食晒啊!👍🏻👍🏻以食物黎講,配搭真係幾特別,而餐廳又chill食完坐多陣都無問題,希望唔好贊完佢就多人排隊到食唔到啦!地點就係黃埔地鐵站行過嚟好近,今次無論係港島人定九龍人,都好滿意。贊啊!