2021-07-12
@上環同朋友敘舊最好就去Cafe,因為可以坐耐啲傾耐啲。上星期我就同朋友去咗呢間位於上環嘅「Bluebird Coffee」,除咗咖啡之外食物種類都好多。呢度有兩層,環境好靚好舒服,坐耐啲都唔怕啦!Smoked Salmon & Avocado Sandwich $78第一個係三文治,煙三文魚同牛油果味道十分之夾。因為醬汁豐富食落個包都唔會好乾,最特別嘅係入邊有啲紅棗,甜甜地都幾特別。Chicken and Kimchi Salad $78呢度有幾款沙律,我就揀咗一款有肉嘅。青瓜車厘茄當然唔少得,估唔到仲有玉子同埋泡菜。雖然冇沙律醬,但係啲菜連埋泡菜食都唔會太寡。Earl Grey Hazelnut Cake $45朋友想試甜品,呢個好甜佢好鍾意。我覺得表面上嘅伯爵茶同中間嘅榛子醬味十分之合適,仲有其他味下次可以試吓。Strawberry Yogurt $28士多啤梨乳酪唔係嗰啲果醬,仲有唔少果肉添!加埋佢配搭果仁食,健康清新好味!Chocolate Danish $22我叫咗個包食,呢個朱古力酥整熱之後好香脆,我中意佢唔係太甜唔錯!
Chicken and Kimchi Salad $78
Earl Grey Hazelnut Cake $45