2020-11-21 455 瀏覽
去上環呢邊,搵咗呢間幾有外國特色嘅地舖食lunch,主打雞肉burger同健康低卡飲品,過一個chill chill下午😝餐廳裝修幾modern,整體感覺好有外國burger店味道😆有六款不同口味的雞肉burger可以選擇,黑松露愛好者嘅我當然揀咗truffle 口味🥳亦有不少健康飲品可以選擇,主打天然和低卡路里,飲多幾啖都唔怕肥☺️Truffle  mayo~首先幾欣賞佢嘅設計,好方便徒手拎住食,亦都有提供手套,唔容易整污糟手,啱晒我呢啲懶人😝 Burger size 好大份,麵包啱啱哄起熱辣辣,外皮亦有少脆的感覺,沙律醬份量不算太多,剛剛好不至於搶過主角-雞肉的味道😊雞扒啱啱炸起,外邊炸漿仍然保持香脆,不會過厚,而且加上了不少黑松露調味,滲透着陣陣黑松露香氣,內裏的雞扒則是厚切,口感嫩滑,仍然保持肉汁,非常juicy😋亦加入不少蔬菜,令整體感覺更為清新,增添了一點田園氣息,亦較為健康🥰Southern  wings~一份有五隻雞翼,份量算多,每一隻都是新鮮炸起,熱辣辣的感覺令外皮仍然十分香脆,加入了不少香料作調味,令整體味道十分惹味,內裏的雞肉則十分嫩滑和juicy,咬落去仍然有啖啖

Truffle  mayo~

Truffle  mayo

Southern  wings~
一份有五隻雞翼,份量算多,每一隻都是新鮮炸起,熱辣辣的感覺令外皮仍然十分香脆,加入了不少香料作調味,令整體味道十分惹味,內裏的雞肉則十分嫩滑和juicy,咬落去仍然有啖啖肉汁流出來🥰忍唔住一食再食🤭
Southern  wings

Fizzy  blackberry  charcoal~
比較少見黑莓類飲品,整體感覺較為清甜,味道不是糖水那種高濃度的甜,反而是淡淡的甜味,感覺較為清新,而且以天然材料製成,只係得35卡路里🥰飲咗一大杯都唔會覺得好肥😍好適合怕肥但又想飲清甜類飲品嘅女仔😋更特別嘅係加咗charcoal,喺出邊比較少見,整體味道亦不錯~
Fizzy  blackberry  charcoal

2020-11-21