2021-11-11 13 瀏覽
好日都唔過海,今日同朋友經過上環呢一間Cafe,忍唔住要入去幫襯!平時冇飲開咖啡嘅習慣,但呢度個店主推介佢哋嘅咖啡係有本地人炒製,所以決定試吓!兩個人叫咗一個肉丸意粉,一個egg Benedict, 一個綠茶latte,一個latte。由於過咗午飯時間先去餐廳,所以餐廳唔算多人,個肉丸意粉食得出啲牛肉丸係自家製,肉味好香,而番茄醬亦都10分香濃,建議個意粉校光少少橄欖油會更出色!而個egg Benedict 10分出色,隻蛋下面有Parma ham,配上少少特製嘅醬汁, 10分好食, 個汁同個蛋汁好夾!而我飲過杯latte,改變左我對咖啡嘅態度,杯latte好香,但冇之前試飲咖啡苦澀嘅感覺,朋友之前提過沖咖啡同水溫一定要配合,所以先至唔會有苦澀嘅味道,呢間餐廳就做到喇!餐廳環境舒適,食物質素亦都宣告,咖啡亦都好好飲!會再幫襯!
餐廳環境舒適,食物質素亦都宣告,咖啡亦都好好飲!會再幫襯!