2022-11-29 232 瀏覽
唔使我介紹都知呢間喺梅窩嘅The Hideout,大概嘅流程係預先喺website book枱,千祈唔好Walk in,因為見到有人係入唔到,之後揀好時間再用信用卡擔保就得㗎喇👌🏻👌🏻因為過咗熱潮關係,所以唔會太多人,同埋佢哋都有分時限,所以有絕對嘅空間俾你地周圍打卡同chill下,佢哋面積都算大,大部份都係露天,只係有一邊位置有蓋,所以如果好似呢排嘅天氣就要小心啲啦,影相都冇咁靚😂😂,我哋都係簡單,叫咗兩個輕食,兩杯嘢飲,佢哋都係輕食為主,另外仲有甜品🦐 Tiger Prawn Brioche Bun $150: 熱狗有四隻鮮大蝦,裏面包住沙律菜仲有蘿蔔絲,包身都有經過微微既烤焗,食落都有啲脆,而蝦經過簡單嘅調味,令到整份熱狗都唔錯👍🏻👍🏻🐟 Smoked Salmon Toast $140: 至於呢份煙三文魚法包佢都係夾雜着沙律菜,而面層有兩大塊煙三文魚,我覺得呢款比較普通,份量有啲少,味道都係一般,但煙三文魚嘅鹹度正常🤔☕Flat White $50: 兩杯既凍Flat White,咖啡味同奶都係有啲淡,冇左香濃嘅味道,所以整體佢哋嘅咖啡都係一般😩️🍨Banana Chocolat

哋嘅咖啡都係一般😩

️🍨Banana Chocolate Toast :香蕉朱古力吐司,呢份係比較熱門嘅甜品,首先佢嘅麵包係丹麥吐司,烤到鬆軟可口,而中間夾住香蕉同cream,再加上滿滿嘅朱古力醬,令到整份吐司無論口感定層次都非常豐富,香蕉睇得出係新鮮即切,而朱古力醬都唔會太甜,整份好似好膩咁,但原來食落完全唔覺,清晒😂