2019-10-05 67 瀏覽
放假天,同男友去九展睇完戲行街路過見到呢間Chill Inn裝修好靚好文青style初初以為食西餐,原來係食泰國fusion 菜餐廳都幾大同寬敞,而且裝修簡潔氣氛一流係我鍾意既style我地嗌左個二人set dinner前菜-泰式拼盤佢有泰式鳳爪,魚餅,串燒,豬頸肉同埋燒蟹蓋呢個拼盤真係不得了,完全可以滿足到我乜都可以試少少既心態而且味道正宗,尤其係蟹蓋同豬頸肉,食到我唔停口冬陰功湯我只可以話佢既冬陰功湯係勁勁勁足料同埋好香好濃既鮮茄味,yummy!!保雲酥龍蝦辣茄醬意大利飯睇個樣都知好食,每一粒飯都有濃濃既藩茄味,又香又惹味,主角龍蝦夠哂爽口入味,可惜要同男友分,如果唔係我一個人都食得哂香煎紐西蘭肉眼扒配燒汁呢個特別嗌俾男友食,因為佢係食肉獸一上枱就已經聞到好香既肉味而且肉質夠哂嫩,又juicy,而佢既配菜亦好好食藍蝶花檸檬梳打水+青檸薄荷梳打水好慶幸自己揀啱地方睇戲,咁就可以試到呢間咁特別既餐廳提外話,呢間Chill Inn佢隔離仲有間Chill Inn Pets friendly campsite ,入面除左有寵物用品外仲有得帶埋狗狗入去食野而且兩間鋪中間有塊大玻璃隔住,所以我成
放假天,同男友去九展睇完戲行街
路過見到呢間Chill Inn裝修好靚好文青style
初初以為食西餐,原來係食泰國fusion 菜

餐廳都幾大同寬敞,而且裝修簡潔氣氛一流
係我鍾意既style

我地嗌左個二人set dinner

前菜-泰式拼盤

佢有泰式鳳爪,魚餅,串燒,豬頸肉同埋燒蟹蓋

呢個拼盤真係不得了,完全可以滿足到我乜都可以試少少既心態
而且味道正宗,尤其係蟹蓋同豬頸肉,食到我唔停口

冬陰功湯

我只可以話佢既冬陰功湯係勁勁勁足料
同埋好香好濃既鮮茄味,yummy!!

保雲酥龍蝦辣茄醬意大利飯

香煎紐西蘭肉眼扒配燒汁

呢個特別嗌俾男友食,因為佢係食肉獸

一上枱就已經聞到好香既肉味

而且肉質夠哂嫩,又juicy,
而佢既配菜亦好好食

藍蝶花檸檬梳打水+青檸薄荷梳打水

好慶幸自己揀啱地方睇戲,咁就可以試到呢間咁特別既餐廳

而且兩間鋪中間有塊大玻璃隔住,所以我成晚都可以望住佢地食飯都幾開心盞鬼

2019-09-30