2016-09-09
見到網上有人SHARE BAGEL 相,雙眼已發光,加埋開朝早7:30,天助我也。晨早7:35 到達R&R,太早關係無須排隊,正!先講環境,裝修幾有格調。 再睇MENU,嗯,係幾貴,都無計啦,鬼叫自己中意食,HAPPY FRIDAY MA!朝早有3個包係BREAKFAST ONLY,但我一心想食SMOKED SALMON,都無揀BREAKFAST SPECIAL 了。BAGEL有幾款選擇,PLAIN啦,POPPY啦,SEASEME 啦,CINNAMON啦,全麥啦,我揀左POLLY, 即係罌粟籽,我同事要左PLAIN。外賣衝返公司食,一開不得了!食指大動首先要揭開影相,丫唔係,係揭開擠檸檬,LEMON+SMOKED SALMON+CREAM CHEESE,人生咪就係咁之MA 。一食,果然BAGEL好煙UN加生洋蔥好FRESH,再食,CREAM CHEESE濃香,三食SMOKED SALMON加酸豆,我人生完滿了。講完廢話,BAGEL包質地煙UN,加罌粟籽口感豐富,CREAM CHEESE落手重,好濃好滑,SMOKED SALMON加左檸檬好夾咸香咸香,另有蕃茄、刁草加酸豆,整個非常配合,
晨早7:35 到達R&R,太早關係無須排隊,正! 先講環境,裝修幾有格調。
再睇MENU,嗯,係幾貴,都無計啦,鬼叫自己中意食,HAPPY FRIDAY MA! 朝早有3個包係BREAKFAST ONLY,但我一心想食SMOKED SALMON,都無揀BREAKFAST SPECIAL 了。
外賣衝返公司食,一開不得了!食指大動 首先要揭開影相,丫唔係,係揭開擠檸檬,LEMON+SMOKED SALMON+CREAM CHEESE,人生咪就係咁之MA 。