之前食過銅鑼灣分店的HeSheEat, 今日食旺角分店,環境比較大,樓底高,開揚舒服,食物餐牌選擇都比較多,所以平日夜晚7點都已經有人龍等位。單骨雞翼配蜜糖芥末醬,份量都頗多,隻隻炸得金黃香脆,熱辣辣,配個蜜糖芥末醬更惹味。香煎加拿大豬鞍扒伴焗蒜香蜜糖薯仔,大件厚身的豬鞍煎得剛好,切開是粉嫩的,肉味香甜,肉質柔軟多汁,有嚼勁,連配菜的蜜糖薯仔亦都有驚喜。餐廳的甜品最吸引我,選擇多。點了宇治抹茶的特濃5.0牛乳芭菲及肉桂蘋果拿破侖,兩款賣相都十分吸睛及打卡。特濃5.0牛乳軟雪糕口感細滑綿密,灑上抹茶粉,雪糕下有抹茶忌廉,紅豆,小丸子,蕨餅及脆米等,口感十分豐富。而肉桂蘋果拿破崙則色彩豐富,外層做得酥脆,夾著香甜嘅蘋果粒及吉士,面層有士多啤梨、cream及杏仁片,好味。飲品都有多款特飲,點了夏天之選的西瓜益力多,賣相吸引又消暑。熱飲的抹茶鮮奶都有靚靚拉花。

熱飲的抹茶鮮奶都有靚靚拉花。
2024-07-24