2021-09-07 167 瀏覽
今晚約左朋友食飯,揀左間食手工Pizza嘅餐廳試吓,睇相都覺得唔錯😺今日平日七點左右黎,職員話有happy hour,我就叫住支Pear & Lychee Cider飲住先,聽下音樂夠哂chill😻朋友嚟到我哋就落order,要咗個意式開胃拼盤,有好多款前菜好豐富😻最驚喜竟然喺個迷你麵包,好似迷你pizza咁,外脆內軟,口感好puffy😻 煙三文魚好肥美,parma ham同沙樂美腸配芝士同個迷你麵包一流😼仲可以自己揀口味mix pizza,不過我哋想簡單啲,唔使諗,所以就叫menu上既墨西哥雞肉西班牙辣肉腸pizza😺賣相超吸引,熱辣辣焗起,餅底外脆內軟,比連鎖店既餅底濕潤得黎但仍然可以保持crispy。醬汁好惹味,雞肉同辣肉腸配pizza好好味,偶然仲有幾粒辣椒,味道層次更加豐富😼食pizza一定配啤酒啦!Cider 甜甜地,荔枝清香解膩最岩最後我哋要左件cake share - cappuccino cake有別於平時既咖啡蛋糕,呢款奶泡層比較厚,底層亦帶有朱古力碎片,香濃有口感,配雪糕最夾😻整體環境都好適合dinner chill,慢慢enjoy dinner time,不過上

意式開胃拼盤

墨西哥雞肉西班牙辣肉腸pizza

cappuccino cake

整體環境都好適合dinner chill,慢慢enjoy dinner time,不過上菜真係稍為慢左啲,大家要預多一點時間,但不失係有heart既小店😻
2021-08-13
意式開胃拼盤