2022-03-24
好少朝早起身去cafe chill 呢日放假嚟到港島灣仔新開嘅Blue Bottle分店 食下好西 嘆杯啡 naisu!🤎💟Brunch Plate [$108]好喜歡佢嘅salad 好開胃 仲要有parma ham!! 窩夫可以再鬆脆一點但還不錯~ 不得不提佢個醬 酸酸甜甜好特別 加埋個糖心蛋 is幸福QAQ💟Temescal Blend [$58]呢間cafe嘅 Hand-drip tasting note會唔會 太 靚!好有feel!! 飲落幾重roasted嘅豆香 之後慢慢飲到佢偏berry taste嘅acidity 唔會太酸 整體幾balanced!💟Grill Sandwich- Chicken Lettuce [$84]好食好食!🤣🤣首先係個番茄醬同麵包嘅口感好夾 chicken is tenderrrrr👍🏻👍🏻 感覺係健康又好食嘅飽肚早餐!最正係佢個番茄湯 有嘢飲馬上變得很抵的感覺🤣係濃郁的西式蕃茄湯 飲完都真係會有啲濟but it’s definitely filling and satisfying~💟Espresso [$36]Love it with ton
💟Brunch Plate [$108]
💟Temescal Blend [$58]
💟Espresso [$36]
Love it with tonic served!!! 好喜歡佢冇加糖!啡味夠香 有點解膩嘅感覺 豐富嘅早餐配齋啡真心正!!