2017-09-27
今日去咗行街街,行到咁上下肚餓,就去咗揾食。 旺角美食多樓上舖亦都多,今日我哋就去咗心選,地點算好方便,喺西洋菜南街個頭。裏面每個位都好大,唔似連鎖店,坐都唔舒服過人。 蜜糖脆皮腸,外皮燒得卜卜脆,仲有一陣好好好甜嘅蜜糖,入口非常之甜美。好啦,其實都係普通芝士腸,我都不必多講喇。不過依家唔需要自己BBQ,坐定定玩遊戲就有得食,真係幾舒服㗎叫咗個吞拿魚西蘭花長通粉, 個長通粉我哋配咗一個比較特別嘅南瓜汁。望落去就識好似蛋黃咁嘅色,但清清甜甜,有南瓜味得嚟,又唔會太濃味,亦都唔會好膩,稠度都非常之好呀。 呢個吞拿魚亦都唔會得個鹹字,西蘭花亦都冇因為擺得太耐而硬左, 唔似得連鎖店咁煮定一大堆。 另外,呢度都有啲比較平價嘅餐,就好似呢個卡邦尼煙肉長通粉呀,一上到嚟賣相就好吸引啦,除咗大大隻甘,仲有多多脆,卜卜脆嘅煙肉乾,食落口嘅時候畀你多重嘅感受,香得嚟又脆,脆得嚟又多汁,味道好豐富。另外,仲叫咗杯健康滿分嘅檸檬薑茶。雖然依家大熱天時,但係虛弱嘅女子經常有手凍腳凍嘅時候。喺呢個時候,就可以飲番杯健康嘅佢。薑茶驅風行血,放檸檬亦都可以補充維他命C。唔舒服嘅朋友可以試下。仲可以自己隨意調教蜜糖嘅分
蜜糖脆皮腸,外皮燒得卜卜脆,仲有一陣好好好甜嘅蜜糖,入口非常之甜美。 好啦,其實都係普通芝士腸,我都不必多講喇。不過依家唔需要自己BBQ,坐定定玩遊戲就有得食,真係幾舒服㗎
另外,仲叫咗杯健康滿分嘅檸檬薑茶。 雖然依家大熱天時,但係虛弱嘅女子經常有手凍腳凍嘅時候。喺呢個時候,就可以飲番杯健康嘅佢。薑茶驅風行血,放檸檬亦都可以補充維他命C。唔舒服嘅朋友可以試下。仲可以自己隨意調教蜜糖嘅分量,易啲入口。