5天前
難得放半日假,梗係同媽咪去Cafe坐吓吹吓水,嘆番杯咖啡啦。喺元朗我特別鍾意去 @bravajava.hk 。地方好坐之餘,啲嘢都好好食。🌟BRAVA BRUNCHIN ($138)煙三文魚|牛油果| 焗豆 | 炒蛋|大啡菇 | 香草薯粒| 蕃茄 |貝果。我嘅欣賞佢嘅bagel可以揀唔同嘅味嘅。咁我今次就揀咗藍莓味。佢嘅藍莓bagel本身韌性好強,想食落口感都幾豐富嘅,我特別鍾意佢嘅牛油果同煙三文魚😍。佢嘅牛油果呢係好新鮮㗎,而且落咗少少辣粉喺上面點綴個味道就更加之好啦。🌟BRAVA BACON($128)香草腸|煙肉|焗豆/炒蛋 |大啡菇 | 香草薯粒|蕃茄 | 意大利軟包而媽咪就揀咗另外一款all day beakfast。佢嘅香草腸同埋煙肉都好好味,而且香草腸好Juicy因為嗰日呢意大利麵包就冇晒貨,所以我哋就揀咗墨西哥辣味bagel.本身都有啲擔心個味會好奇怪,但係辣辣地加埋cream cheese一齊食又幾好味喎🙈🌟TINE® Brunost™ Caramel Cheese Coffee ($65)今次去到呢終於試到佢嘅招牌咖啡-挪威焦糖芝士咖啡😳佢係有杯味道比較nutty嘅
🌟BRAVA BRUNCHIN ($138)
🌟BRAVA BACON($128)
今次去到呢終於試到佢嘅招牌咖啡-挪威焦糖芝士咖啡😳佢係有杯味道比較nutty嘅咖啡上面有一層奶蓋,然後再上面放一啲焦糖芝士碎。鹹甜都幾適中嘅😍而且最後呢有濃濃嘅芝士香味。
🌟Pistachio Basque Cheese Cake($78)
每一次嚟呢間Cafe,開心果巴斯克芝士蛋糕呢係一定必掂點嘅。佢嘅開心果味好濃。而且芝士蛋糕做得好滑身喺蛋糕嘅面同底呢都有一層嘅開心果碎😚令到成件事嘅口感更加豐富
Brava Java Coffee (元朗)
元朗西菁街23號富達廣場地下118號舖