2018-12-28
老公在附近番工,佢同佢的同事都推介呢間餐廳話好食!所以聖誕節🎄就黎試下佢的午餐!經OpenRice 訂座仲有積分送添!我地準時12:30pm到達餐廳。餐廳門面👇🏻👇🏻👇🏻荔枝角都比較多工廠🏭/工廈...住宅反而比較少,所以紅色假期人流非常少。我地亦係餐廳的第一枱客人。餐廳內的裝飾都帶出點點聖誕氣氛☃️🎄🎅🏻午餐餐牌Menu👩🏻🍳👨🏻🍳我們點了「香蒜羅勒蕃茄盧荀意粉配大啡菇」以及「北海道大帶子配野菌黑松忌廉汁意大利飯」。是日餐湯是南瓜湯🎃南瓜湯味道香濃,加入少許忌廉,令個湯更滑溜。另外配有餐包,餐包是熱的,有誠意👍🏻但味道一般。主菜到😋😋😋大啡菇真係一隻幾大的啡菇(廢話哈哈)這一份是我老公分比我的哈哈😄要留個記錄!整體黎講呢個意粉我覺得值四粒⭐️,意粉雖然未算係非常有口感,但醬汁美味,配上盧荀野菌蕃茄等素菜真係幾健康👍🏻啡菇比較乾身,應該有焗過..幾香菇味🍄呢個意大利飯我就會比3粒⭐️了。雖然粒帶子真係好大粒,但整體來說意大利飯淡味左少少,忌廉汁如果可再突出一點更香一點就更好了👍🏻這個Flat White就真係要加加分了!聖誕佳節🎄店員特意拉花拉了一個☃️雪人出來!見到呢杯飲品真係感到好窩心
我地準時12:30pm到達餐廳。餐廳門面👇🏻👇🏻👇🏻
餐廳內的裝飾都帶出點點聖誕氣氛☃️🎄🎅🏻
午餐餐牌Menu👩🏻🍳👨🏻🍳
另外配有餐包,餐包是熱的,有誠意👍🏻但味道一般。
主菜到😋😋😋大啡菇真係一隻幾大的啡菇(廢話哈哈)
這一份是我老公分比我的哈哈😄要留個記錄!
這個Flat White就真係要加加分了!聖誕佳節🎄店員特意拉花拉了一個☃️雪人出來!見到呢杯飲品真係感到好窩心💗💗💗
我點的Cuppuccino☕️😍😍😍拉花靚勝過一切哈哈
以荔枝角區來說,食物算是不錯的!👍🏻但餐廳裝飾比較殘舊,亦無獨立廁所🚽,還要另收加一,相比之下,價錢真係比較貴。