2024-04-12
🙋🏻♀️早喺兩三年前去🇹🇼台灣旅行嘅時候食過Churros,之後就一直好想再食,今日去北角行街嘅時候途經【Twist & Buckle】 就比佢哋嘅Churros 吸引咗入去😋🙋🏻♀️原來佢哋除咗Churros 之外,仲出咗4款唔同口味嘅西班牙餡餅系列🥟添,分別係1️⃣車打芝士🧀+香腸、2️⃣ 🧀芝士漢堡、3️⃣菠菜巴馬臣芝士🥬、4️⃣普羅沃落內芝士+焦糖洋蔥🧅🙋🏻♀️但係因為我哋啱啱先食咗午餐🥣,所以我哋就揀咗個$65 既套餐 (2款餡餅🥟+1款迷你Churros+1罐飲品🧃),呢個配搭真係可以兩樣都試到晒,餡餅🥟我哋就揀咗🧀車打芝士+香腸 同埋🥬菠菜巴馬臣芝士,而Churros👧🏻👧🏻一眼就揀咗彩虹lu......🌈💁🏻♀️呢度嘅西班牙餡餅🥟系列係即叫即做嫁,到手都仲係熱辣辣添,而我哋揀嘅兩款口味都係加滿咗芝士🧀,一咬落口就已經可以感覺到入邊有好多芝士🧀,所以可以做到拉絲效果嫁,👧🏻👧🏻就比較鍾意🥬菠菜巴馬臣芝士個款多啲,因為個菠菜真係好香又好足料,而個🌈彩虹Churros 真係好香脆,外層嘅彩虹糖粉用嚟打卡真係一流👍🏻👍🏻