2018-11-25
佢一開始仲裝修緊嘅時候都知道係食意大利野,不過係以為食意大利菜,當佢開業嘅時候先知道原來主打係食甜品,係一間Cafe仲記得佢開張當日我都咁岩經過,不過我就冇幫襯,我諗都差唔多過左一個月後我先至第一次試佢嘅意大利雪糕GELATO 即係意大利雪糕 歷史記載係源自文藝復興時期 係比一般嘅雪糕密度高啲 少d空氣 所以食落口感會豐滿d 唔似你平時普通雪糕食落口係成口空氣 而且gelato 係唔會落添加劑着重天然嘅材料 健康啲雖然空氣感冇普通雪糕咁高 但係口感絕對係香濃 順滑 幼細好多上層 開心果下層 士多啤梨cheesecake 當起你拎起就發覺其實係幾重手而且你用匙羹‘不’黎食,就會feel到佢係紮實嘅上層開心果味幾濃郁 有淡淡甜味 甜而不膩感覺係好似食緊開心果蓉咁樣 可能我本身鍾意食開心果所以覺得呢個幾正下層士多啤梨cheesecake 可能係cheesecake嘅味道所以佢係偏甜 士多啤梨味都幾出不過芝士味略嫌不足
上層 開心果
下層 士多啤梨cheesecake