2021-06-24 1012 瀏覽
今日晚餐食CityU 5380 Cafe,我哋兩個男人揀咗一個大pizza,兩個串燒雞肉卷,超級飽。這間 5380 Cafe (Kebab Station) 位於City Express 城大食坊 旁邊,同處於中國銀行(香港)綜合樓 5樓。這cafe內的環境其實好細,只放了三、四張枱,外面都放了枱櫈,大家都可以在canteen 內外進食。Pizza & Kebab 都係呢間Cafe最出名嘅食物,因為呢間食物都係為伊斯蘭教嘅朋友而設嘅,都係清真食物,唔用豬肉作為食材,所以城大好多印度朋友、馬來西亞朋友都選擇這間清真店作為用餐嘅餐廳。今晚我哋叫了個 Pizza 12吋大,用料幾多,餅底既脆又薄,一個 Kebab 兩個拳頭咁長,裏面串燒雞肉幾 juice,汁好似用咗丘比沙律醬咁既味道,我地都食到d醬汁滴哂出黎,外面係墨西哥烤餅卷,最多面用鍚紙包住,外籍店員比我果時都係温熱既,因為即叫即整,等左十至十五分鐘先有齊pizza同kebab,總體黎講都係好好食的,之後再試這餐廳的其他食品。

燒雞肉薄餅  12吋
串燒雞肉卡巴