2021-11-16
尖沙咀有好多bar,小編今次揀了近柯士甸道的一間,店舖小小,但燈色喑喑,裝飾以黑為主調,甚有格調,附近經過嘅路人亦不多,放工同朋友嚟chill吓,係不錯嘅選擇。-🌹黑松露菌巴馬火腿薄餅小編薄餅覺得薄係最重要,並且唔可以太大件,因為嚟bar重點唔係食飽,而係為了同朋友chill吓relax 吓。這個薄餅size 適中,小編同朋友食完都唔覺得膩。薄餅主要有巴馬火腿,咸咸香香,加上有黑松露點綴,味道吸引,而小編最鍾意就係薄餅脆脆嘅邊,愛死了。-🌹蒜香白酒蜆肉意粉這個意粉一樣冇令人失望,用白酒蜆無得輸,加上蒜頭的香味,意粉又乾又爽而份量又適中,讚。-🌹鹹蛋黄雞翼今次最欣賞嘅反而係這碟雞翼,雞翼炸香脆,再加上鹹蛋碎,味道嘅層次再提升,不過真係好邪惡,唔可以多食。-🌹Green n Green這個cocktail用青瓜汁調,呈青色,味道清香易入口,呈,而裝飾嘅幾片青瓜同樣入味,最後當然少不了精緻嘅酒杯🍸,一路飲一路感覺享受。-🌹Basilica另一cocktail用士多啤梨同其他雜莓調,呈粉紅色,味道酒味濃一點,但仲係恰到好處,同樣有精緻嘅酒杯,好似cocktail 先係主角。-
🌹黑松露菌巴馬火腿薄餅
🌹蒜香白酒蜆肉意粉