2022-10-02 202 瀏覽
《Bro’s Cuisine – 觀塘》其實呢一個甜品都真係試咗好耐,但係一直都唔記得介紹😂事緣有一排我勁瘋狂開心果嘅甜品,然後四圍去搵邊度有好食嘅開心果曲奇或者蛋糕😜而最後比我搵到開心果冰糕呢一樣嘢,所以特登去到觀塘嘅工業中心買黎試吓😎當日除咗買咗一個冰糕之外,其實我仲買咗四粒Cocoron,分別買咗玫瑰、開心果、鹹蛋黃同埋黑松露味Cocoron個外型睇落好似macaron,但相對來講佢冇咁甜之餘仲多咗一份煙靭感,有啲似食緊夾心軟曲奇🍪不過佢價錢都唔平㗎,細細粒都要$16一粒,但係勝在冇咁甜而且多咗份新鮮感👍🏻我其實幾鍾意呢一個質感㗎🤓另外要特別推介佢嘅開心果同玫瑰味,食落唔會有香精感,味道天然,而黑松露味相對嚟講比較特別,好少食甜食會有呢種味道,由於佢細細粒嘅關係,我相機先食完就已經一次過啪晒四粒落肚😂好食係好食嘅,唯一毛病係價錢囉🥲因為佢太容易入口一次過都可以食晒成盒🤨等我下次再試埋佢個開心果朱古力先
《Bro’s Cuisine – 觀塘》

2022-08-09