2018-12-01
咖啡達人推介呢間嚟自日本嘅知名咖啡店最近終於開咗喺尖沙咀,喺附近返工嘅我一定要去試一試!老實講,價錢真係唔算平,但係無論點樣都值得去試一試。比坊間其他連鎖咖啡店或者手沖咖啡相比,佢確實更加香同埋更加濃,滑得嚟仲有回甘味。 我同幾位同事一人一杯, 各人喜好都唔同,所以四杯都唔同款。當中有熱嘅americano,有ice latte,,有熱soy milk latte同埋有熱almond milk latte 每一杯其實都有佢獨特嘅味道,配上唔同嘅奶又會有一番風情。當然味道最清楚係americano嘅原始風味,咖啡豆真係好濃香,冇嗰陣苦澀。飲過一次你就會知道,點解每次經過呢間舖即使五十幾蚊一杯都會人山人海,人流不絕。店舖員工只有三個,收錢水吧同埋輔助出餐。但係流程相當暢順,關鍵就係呢間小店買嘅只有咖啡沒有食物。
我同幾位同事一人一杯, 各人喜好都唔同,所以四杯都唔同款。當中有熱嘅americano,有ice latte,,有熱soy milk latte同埋有熱almond milk latte 每一杯其實都有佢獨特嘅味道,配上唔同嘅奶又會有一番風情。當然味道最清楚係americano嘅原始風味,咖啡豆真係好濃香,冇嗰陣苦澀。 飲過一次你就會知道,點解每次經過呢間舖即使五十幾蚊一杯都會人山人海,人流不絕。 店舖員工只有三個,收錢 水吧同埋輔助出餐。但係流程相當暢順,關鍵就係呢間小店買嘅只有咖啡沒有食物。