2018-09-30 121 瀏覽
同朋友去完荔枝角行街,便打算係附近覓食。見到呢間餐廳環境唔錯所以決定試下!雖然係工廠大廈入間,但呢間餐廳裝潢佈置都好有氣氛,好靚。昏黃嘅燈光,別緻的裝飾品同埋植物特別有情調,而且好寧靜。不單止啱情侶,就算係朋友聚會放鬆下都得!今次試左餐湯,係南瓜湯,入口好香濃,不過唔算細滑。餐包比較特別,配上義大利菜常配麵包的黑醋同埋橄欖油,酸酸地幾開胃。我地仲叫左蒜蓉包,好香好脆好好食。餐廳仲配上整個烤蒜,喜歡的朋友可以用烤蒜香黑醋醬配麵包食,別有一番風味!主菜方面叫左個蕃茄長通粉。個人覺得味道有點淡,蕃茄味不夠濃。但中意淡口味的朋友應該會覺得不俗。另外仲叫左燒春雞。雞脾肉有肉汁,而且嫩滑!不過胸肉略嫌乾身。配菜方面有薯條,小蕃茄和甘筍等。甘筍脆身清甜頗好吃。此外亦配上中東米,口感平常的米飯截然不同,有興趣嘅朋友可以一試。最後飲住清爽解膩嘅水果茶聊天,唔錯!

最後飲住清爽解膩嘅水果茶聊天,唔錯!