2022-05-14
在寫食評前,要告訴大家為甚麼我說在COVID-19 唔會再嚟,因為我在食個下午茶的大半小時內,見到廚房內的兩位廚師大部份時間沒有帶好口罩,不是掛在單一隻耳朵上,就是把口罩帶在下巴。如這兩位廚師今天不幸中招,又返咗工,我也不能倖免,亦必然會是一個爆發群組!平日食晏時經過這 Cafe 總是好多人,所以一直沒有幫襯過,今天咁啱在九龍灣有一個鐘的時間,便來食個下午茶,入到來本來的感覺好好,環境也不錯,見服務員勤力地為所有餐牌消毒👍👍但後來見到廚師飲水後一直把口罩掛在一隻耳,再望一段時間發覺另一廚師把口罩帶在下巴下面,最後為那位把口罩掛在一隻耳的廚師拍了張沙龍 😡😡至於食物方便,叫了美國安格斯牛肉漢堡配薯條 + 齋咖,60 蚊一份下午茶無驚喜!杯咖啡在餐牌寫是即磨咖啡,唔香,飲落有啲似普通茶記嘅質素薯條唔脆口,不過都無話脆炸薯條!普通囉美國安格斯牛肉漢堡,一般一般啦。以食物而言,我唔會想下次 encode.加埋廚師帶口罩的情況 (犯了599I章),暫時唔嚟了😔😔
杯咖啡在餐牌寫是即磨咖啡,唔香,飲落有啲似普通茶記嘅質素
薯條唔脆口,不過都無話脆炸薯條!普通囉
美國安格斯牛肉漢堡,一般一般啦。
以食物而言,我唔會想下次 encode.
加埋廚師帶口罩的情況 (犯了599I章),暫時唔嚟了😔😔