Vision 8

2024-10-03 528 瀏覽
今晚同朋友喺荃灣附近行街,朋友推薦呢間西餐廳,估唔到係好高質,而且平日都好full,服務同埋環境都好值得一讚,食物都感受到佢哋嘅用心!🍞餐包餐包非常軟熟,上枱嘅時候仲係暖笠笠,最值得一讚係佢嘅黑松露牛油,搽落麵包度非常好味!🍲 南到豆忌廉湯餐廳介紹呢款係印度豆,平時唔太鍾意豆嘅我,都覺得呢個湯好好飲,佢嘅忌廉湯係好香濃,口感順化,加埋豆出奇地夾!🍝鮮菇蜆茄醬燴意大利麵份量非常大,蜆嘅數量亦好多,意大利粉每條都好掛汁,食得出係用鮮茄熬製嘅醬,好值得一試,絕對有驚喜!🍟酥炸小食盤酥炸小食盤,包括咗四樣嘢食(魷魚圈、薯條、芝麻炸雞翼、炸魚)。每一樣嘢上枱嘅時候都係熱辣辣,食落去表面非常香脆!最值得一讚係芝麻雞翼,非常juicy,同埋準備左三款唔同醬畀我哋點炸物,上台仲為我哋介紹,非常用心!🥓蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(芥末汁)最近餐廳做緊呢道菜$80,好揸食!黑毛豬安扒肉質非常鮮嫩,多汁,脂肪分布平均👍🏻,加埋芥末汁平衡返個油膩感,CP值好高!另外最值得讚嘅係薯蓉,入口幼滑,好重蒜蓉味!🍋檸茶檸茶嘅茶底都好濃郁,今次叫咗走甜同特登叫一片檸檬,成個茶底令我好想再飲一杯!

🍞餐包

🍲 南到豆忌廉湯

🍝鮮菇蜆茄醬燴意大利麵

🍟酥炸小食盤

🥓蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(芥末汁)
最近餐廳做緊呢道菜$80,好揸食!
另外最值得讚嘅係薯蓉,入口幼滑,好重蒜蓉味!

🍋檸茶