2022-01-01
今日黎到大角咀食晚餐,見到呢間餐廳有晚餐Set十分抵食,所以就試下! 佢既晚餐set係星期一至五供應,主要係飯類同埋麵類,合共有大概十幾個選擇,價錢都係六十幾至七十幾蚊,十分抵食。個set仲要配老火湯或者飲品。馬拉肉骨茶配飯($68): 可以跟飯或者跟米粉,我揀左跟飯。估唔到仲有一碟菜送,十分健康。另外,加$9可以配豆卜及金菇,用另一個湯碗上。肉骨茶好入味,肉骨份量亦好多,一個人食唔晒!而家去唔到旅行,呢個肉骨茶可以幫我止住痕先。招牌厚切豬排叻沙摻摻($64): 呢個都係十分推介,豬排即叫即整,仲要勁厚身,好熱好脆好好食。叻沙好濃味好正宗,入面既豆卜索晒湯汁勁大味。凍馬拉三色奶茶(跟餐另加$12) : 因為想試下特色飲品,所以叫左凍馬拉三色奶茶。杯野飲勁靚,真係見到三色。不過飲品真係偏甜,唔似地道既拉茶。食到勁飽,埋單唔洗$200,CP值好高,下次經過大角咀會再黎食下!
題外話/補充資料:
原本二位枱好迫,然後職員見有位幫我地換左張4人枱,十分好人!