早前朋友生日去左食西班牙菜🇪🇸覺得整體野食水準同服務都唔錯,一於同大家介紹下😆😆💙西班牙海鮮鍋飯 $208 呢度既paella價錢唔算貴,份量都好足,兩個人share完全無問題🤤海鮮鋪滿曬個碟,魷魚同蜆食得出有用咖哩輕輕煮過,食起上黎更加惹味😋😋蝦足足有三隻,而且肉質鮮嫩,唔會話醃到好爽或者雪到無曬味,唯一不足係無挑蝦腸😵‍💫至於飯方面就有少少意想不到😂😂因為一般paella都比較乾身,個底有少少類似飯焦咁既物體,呢度既paella偏濕,完全係好似risotto咁既質感🧐🧐至於調味方面就比起一般既paella多左d咖哩味,感覺幾新奇有趣😗😗但味道係好味既,再加埋檸檬汁食落就更加有層次👍🏻🤩💙西班牙薯仔蛋餅 $78呢個真係必食🙌🏻🙌🏻🙌🏻🫡蛋餅煎起即刻上碟,個面有啱啱煎好既焦香,火候控制的非常好👍🏻金黃色賣相一流🥰切開即刻見到蛋汁開始流出黎,入面既薯仔粒粒份量都好多,每一啖都食到薯仔,蛋汁同蛋餅外層😋口感豐富,值得一試😋💙肉桂多士配新鮮雜莓 $58肉桂多士新鮮炸起,上到檯仍然溫度十足👍🏻外脆內軟,外層有肉桂同糖,咬落鬆脆😍咬開之後就會見到好似幸福pancake咁既內層,非常creamy,
早前朋友生日去左食西班牙菜🇪🇸
覺得整體野食水準同服務都唔錯,一於同大家介紹下😆😆

💙西班牙海鮮鍋飯 $208

至於飯方面就有少少意想不到😂😂

但味道係好味既,再加埋檸檬汁食落就更加有層次👍🏻🤩

💙西班牙薯仔蛋餅 $78

呢個真係必食🙌🏻🙌🏻🙌🏻🫡

口感豐富,值得一試😋

💙肉桂多士配新鮮雜莓 $58
肉桂多士新鮮炸起,上到檯仍然溫度十足👍🏻

外脆內軟,外層有肉桂同糖,咬落鬆脆😍

咬開之後就會見到好似幸福pancake咁既內層,非常creamy,但又唔會過甜😝

唯一係新鮮雜莓就得兩粒切開左既士多啤梨,得一種生果感覺唔係太雜莓🥹🥹
多d水果既話食落應該會更加light同易入口🫠🫠

Overall黎講食物味道唔錯,職員非常友善細心,餐廳仲有唔同既霓虹燈,環境都幾適合打卡📸
仲有happy hour優惠,幾適合朋友傾計聚會chill下🍻🥂😆

味道:8.5/10
性價比:8/10

📍Tapa Room (尖沙咀店)
尖沙咀彌敦道176號The Nate 2樓B號舖

📌人均消費: $101-200

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐廳 #cafe #LF尖沙咀 #pizza #seafoodpaella #paella #薄餅 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推薦 #西班牙菜 #薯仔蛋餅