《城寨煲皇》位於尖沙咀,主打懷舊風格設計特色,非常有香港地道風味,食物選擇多元化,價錢都相當合理。〰️鹽燒鮑魚加海膽〰️估唔到呢到竟然有個咁正嘅配搭,有齊我最鍾意食嘅鮑魚同埋海膽,加埋一齊食味道原來正咁多!本身鮑魚已經好厚肉,加啲海膽落去更加滋味無窮。〰️秋製生生肉刺身〰️見人哋好多枱都有食呢個生肉刺身,非常好奇嘅我又想試吓,估唔到生肉係咁嫩,食落嘅口感的確係有驚喜。〰️〰️鴛鴦鍋 沙嗲/秘制麻辣〰️〰️選擇困難症嘅我一定會叫返個鴛鴦鍋。兩個湯底都好濃味,唔係好食得辣嘅可以叫香料味好濃郁嘅沙嗲湯底,少少辣容易接受。鍾意食辣嘅一定要叫秘製麻辣,一定可以滿足到你食辣嘅慾望。〰️〰️豬仔午餐肉(炸)〰️〰️呢個真係夠晒肥仔,午餐肉仲要係炸,炸完之後都唔會太油淋淋。〰️〰️非凡牛胸爽〰️〰️非凡嘅牛胸爽含非一般咁爽口,入口牛味突出,好食呀👏🏻
〰️鹽燒鮑魚加海膽〰️
〰️秋製生生肉刺身〰️
〰️〰️鴛鴦鍋 沙嗲/秘制麻辣〰️〰️
〰️〰️豬仔午餐肉(炸)〰️〰️
呢個真係夠晒肥仔,午餐肉仲要係炸,炸完之後都唔會太油淋淋。

〰️〰️非凡牛胸爽〰️〰️
非凡嘅牛胸爽含非一般咁爽口,入口牛味突出,好食呀👏🏻