2018-07-20 3556 瀏覽
第一次係香港食正宗日式磯燒放題,原來除左一d平時比較常見既食材之外,都重有好多日式特式食物架!性價比係高既 !先介紹既係,呢度除咗正宗日式磯燒之外,重有日式刺身供應!當然質素不是頂級,不過當你一入座坐低未有野食,或燒緊野食,又未燒起之時,絕對可以醫下個肚仔架雖然呢度已經有好多款燒物,不過都只係今晚一部分既食物黎架渣!又作為生蠔控既我,呢度既蒜蓉生蠔大大隻且非常新鮮!絕對食得過!一眾既肉類都唔差架,雖然燒既唔係和牛或極級豚肉,不過肉都經過餐廳輕輕的醃製,當燒時又塗上日式濃厚燒汁,味道真係好唔錯架見到啲嘢食嘅新鮮程度都幾高,未燒嚟食都覺得吸引!部分既燒物,例如有魚肉芝士丸,日式自家製餃子!呢個日式自家製餃子真係幾有驚喜,本身以為平平無奇,唔方好味得去邊既佢,原來燒既時候塗上餐廳提供既日式濃厚燒汁,燒完之後,果個口感煙韌又惹味,變得一d都唔平凡,好好味!可見D燒肉搽上餐廳既燒汁之後,顏色好靚,香氣四溢,好吸引架 !其中一個驚喜位係竟然連三文魚鲛餐廳都有提供,且非常新鮮,因為三文魚鲛經燒香後,口感帶有膠質,味道亦都好好,好多人都好喜歡食,重要個價錢都唔平添架其實火喉自己控制下,就係可以自行調教

先介紹既係,呢度除咗正宗日式磯燒之外,
重有日式刺身供應!

見到啲嘢食嘅新鮮程度都幾高,未燒嚟食都覺得吸引!

部分既燒物,例如有魚肉芝士丸,日式自家製餃子!

火喉自己控制下,就係可以自行調教生熟程度,你睇下呢件三文魚鲛係咪燒得好吸引呢 !!

呢個大米雞肉棒又係當晚其中一個驚喜之處,因為佢係外層用大米加上米漿做成,包住雞肉,燒香之後,口感有D黏黏地,幾有張力,絕對會令你留下一個深刻既印象

最後就用一個阿波羅既香芋味雪糕黎結束今餐,因為多都食唔到,個肚已經滿足到不得了啦,哈哈...