2025-01-25
同朋友尖沙咀行完街,就走左去佐敦逸東樓下個food court覓食。一入門口,見到呢間主打拌麵既餐廳,價錢又唔算貴就試下佢。初初以為叫呢個名淨係得牛可以食🤣但原來都有豬同雞揀;不過我同fd都係牛魔王黎,所以都係揀食牛~⭐️沙茶牛三寶(金錢肚、牛筋、鹵牛面頰)拌麵 - $80 拌麵醬揀左椒麻,鍾意食小辣既我覺得好惹味;牛面頰既厚薄度幾好,牛肚、牛筋都幾嫩滑彈牙,cp值幾高☺️⭐️沙茶鮮牛拌麵 - $57 朋友揀左蔥油醬;成碗麵幾足料,鮮牛黎講幾滑嫩;本身好少食蔥油醬,但唔覺得佢重口;而且沙茶同蔥油好夾!⭐️ 牛骨湯 - $6 香港好少地方可以飲到,仲要跟餐$6咁大碗,飲落帶有胡椒香,唔會過於清淡。⭐️ 青蘋果冷泡茶 - $12幾清新,唔會好甜,食完濃味野飲啖幾解膩😋⭐️ 青瓜 - $22 爽口清脆,配芝麻醬食幾開胃。⭐️炸地瓜球 - $26外脆內軟,口感有啲似麻糬,作為小食甜點都唔錯☺️叫咁多野埋單都係$200,晚餐黎講非常抵食!
一入門口,見到呢間主打拌麵既餐廳,價錢又唔算貴就試下佢。
⭐️沙茶牛三寶(金錢肚、牛筋、鹵牛面頰)拌麵 - $80
⭐️沙茶鮮牛拌麵 - $57
⭐️ 牛骨湯 - $6
⭐️ 青蘋果冷泡茶 - $12
幾清新,唔會好甜,食完濃味野飲啖幾解膩😋
⭐️ 青瓜 - $22
爽口清脆,配芝麻醬食幾開胃。
⭐️炸地瓜球 - $26
外脆內軟,口感有啲似麻糬,作為小食甜點都唔錯☺️
叫咁多野埋單都係$200,晚餐黎講非常抵食!