2021-09-25 383 瀏覽
香港漢堡店越開越多,不過價錢起碼$80以上。以前覺得性價比高既漢堡店只有M記,自己差唔多兩年無食,不過踏破鐵鞋無覓處,我終於搵到香港另一間性價比高既漢堡店,就係位於灣仔既Boy n Burger😤Boy n Burger走美式路線,牆身以湖綠同黃色為主調,鮮明既顏色對比加上寛敝既座位營造出優閒既環境。點餐模式同一般漢堡店無異,除左飲品可以無限添飲之外😆餐廳既吉祥物叫Bobby,係紙盒同紙杯都見到佢身影🤣- Chicken Signature 雞炸成金黃色非常吸引🤩,炸粉唔會太厚,外脆內嫩。配菜仲有生菜、蕃茄、芥末醬同蕃笳醬,整體味道幾夾!- Cheese Burger漢堡肉比較薄身,肉汁豐富,肉味香濃。雖然調味方面個人覺得鹹左少少🤔,但$35有呢個水準實屬難得。- Chicken Thigh🍗雞腿炸粉唔算太厚,口感香脆,不過有少少油膩感😝- Seasoned Crispy Fries餐廳採用粗薯條,調味啱啱好唔會太鹹,最緊要係好香脆。- Sweet Potato糯米糍令我兒時回憶返曬嚟🔥,今次揀左紫薯口味,味道唔算太甜。食物即叫即整,而且食物質素經過嚴格管制。希望Boy n Burge

點餐模式同一般漢堡店無異,除左飲品可以無限添飲之外😆

餐廳既吉祥物叫Bobby,係紙盒同紙杯都見到佢身影🤣

- Chicken Signature
Signature  Chicken

- Cheese Burger
Cheese  Burger

- Chicken Thigh🍗
雞腿炸粉唔算太厚,口感香脆,不過有少少油膩感😝
Chicken  Thigh

- Seasoned Crispy Fries
餐廳採用粗薯條,調味啱啱好唔會太鹹,最緊要係好香脆。

- Sweet Potato

食物即叫即整,而且食物質素經過嚴格管制。希望Boy n Burger分店開到我屋企樓下🙏🏻
2021-09-13
Signature  Chicken