2022-12-27 29 瀏覽
臨近佳節去到啟德地標商場嘅聖誕市集閒逛一下😌行到攰攰地專程行返過住宅嗰邊,支持吓呢間之前已經介紹過嘅漢堡專門店😝就係主打精品美國牛肉漢堡嘅 Burger’s Friends Forever😚今晚嚟到全院滿座,店員都好主動話俾我哋聽落單起菜大約四個字,即製漢堡店嚟講完全可以接受🙌🏻🙌🏻🔥門口落完單順移去到自助區域,飲用水、自取手套、額外餐具同餐紙巾全部一應俱全👍🏻整齊頓放好😌用餐枱凳都係乾淨企理,唔會油淋淋,用餐體驗舒適🥳🥢經典芝士漢堡 $75 (+$25轉套餐薯格連飲品)開宗明義係經典漢堡,就梗係要用上100%全天然美國安格斯嘅牛肉🥰🤩漢堡牛肉咬落好厚實多汁🤤再加上半熱溶嘅芝士同埋生菜蕃茄,增添咗味道層次🥰咬落去有口感又好食😋至於跟餐薯格仲係熱辣辣啱啱即炸出爐,所以外皮仲係好香脆,裏面薯蓉仲係好軟熟☺️夠哂惹味👍🏻🥢漁夫之堡 $75 (+$25轉套餐沙律連飲品)當美式嘅漢堡同英式炸魚mix and match會有咩意想不到嘅味道呢😆炸魚成塊手掌咁大,美食都覺得好興奮🙌🏻配合埋沙律醬同熱溶芝士,食落口完全唔會乾爭爭🤤底部仲有清新生菜點綴🥰而沙律方面份量都幾多,呢度選用嘅黑醋汁,真係令到沙律

🥢經典芝士漢堡 $75 (+$25轉套餐薯格連飲品)

🥢漁夫之堡 $75 (+$25轉套餐沙律連飲品)
當美式嘅漢堡同英式炸魚mix and match會有咩意想不到嘅味道呢😆炸魚成塊手掌咁大,美食都覺得好興奮🙌🏻配合埋沙律醬同熱溶芝士,食落口完全唔會乾爭爭🤤底部仲有清新生菜點綴🥰而沙律方面份量都幾多,呢度選用嘅黑醋汁,真係令到沙律生色不少食唔停口🤩👍🏻食完減少左唔少油膩感😝