西營盤返工,lunch hour見到哩間burger shop排晒長龍,好多上班一族過嚟買外賣,我都唔汁輸,就試下佢!咁岩入面有位就堂食啦,burger 一定要堂食先好食😋 睇一睇個menu,發現佢哋又素菜又有牛肉可以選擇,而且素菜唔係普通出邊嗰啲impossible meat,而係佢地自家製嘅素菜餅,見出邊無得食,緊係要試下🤪我叫左個mirror burger,入面有素菜餅加牛肉,聽到店員介紹,佢地既理念都係主張健康,出街食嘢都可以均衡飲食,一般大眾嘅諗法: “漢堡包係唔健康”,而佢地嘅漢堡包就做到多蔬菜,有蛋白質又有營養,而且大部分食物,醬汁都係佢地自家製,呢啲小店真係好少見!😆個包一嚟到,嚇親我咁鬼大個包🤣好彩個口都夠大,一咬落去外軟內脆,廚師將個包烘到啱啱好,金黃色,牛肉好juicy,個素菜餅好脆,入面甜甜地,同牛肉好夾!重點係從來未食過呢種味道,好特別,79蚊好抵食,食晒成個包我真係飽足一日😂😂