Café Circles

餐廳: Café Circles
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
資訊:

資訊:

2021-02-23 14363 瀏覽
3-course嘅波士頓龍蝦餐頭盤有兩款沙律或餐湯選擇主菜已set定係龍蝦你可以揀意粉或Risotto又或者另加$80享用原隻龍蝦而甜品方面就係Signature之一既抹茶慕斯青蘋果醬泡沫我同RN兩個人可以share食咁當然盡量各要一款試勻佢.【1️⃣ 頭盤】『羽衣甘藍藜麥香橙西瓜沙律』好有驚喜各款沙律配料都勁清新羽衣甘藍好爽脆配埋意大利醋酸酸甜甜又夠凍好開胃『車厘茄牛油果醬拌檸檬油醋汁』擺盤好有心機最愛牛油果熟透軟滑不過如果二揀一我就鍾意羽衣甘藍多少少喇【2️⃣ 主菜】已經包括基本半隻波士頓龍蝦我哋各要左一份黑松露Risotto同埋一份扁意粉波士頓龍蝦係我哋回頭最主要嘅因素肉質真係非常嫩滑而且烤得金黃新鮮彈牙龍蝦頭仲有大量蝦膏食極都仲有好感動而Risotto同扁意粉各有千秋前者單食已經好香松露味又好al dente而附上既檸檬牛油汁則同扁意粉比較夾我覺得如果食個比較大嘅可能扁意粉會比較適合【3️⃣ 甜品】抹茶慕斯青蘋果醬泡沫超級有驚喜賣相係原個青蘋果外層而碟上以青蘋果造成嘅泡沫作點綴切開之後就會發現其實係抹茶mousse整到甜品好清新又帶微酸完全可以平衡甜膩度出色高質之作最開心係有超靚 ☕️ 拉花
3-course嘅波士頓龍蝦餐

賣相係原個青蘋果外層而碟上以青蘋果造成嘅泡沫作點綴
切開之後就會發現其實係抹茶mousse
整到甜品好清新又帶微酸完全可以平衡甜膩度
出色高質之作

最開心係有超靚 ☕️ 拉花咖啡!
同餐廳職員傾多幾句原來佢拉花好勁
梗係即刻點杯Cappuccino同Latte啦