2023-04-23
新都城中心三期早前開左間新派泰式cafe 環境好舒適 田園式設計 配上白色雲石枱 木製書架 芒草等擺設 好文青😍有別於一般cafe以西餐為主 YOLO主打泰國菜 仲有一啲好特別既新派泰式fusion 菜比大家試下😊今次我地就簡左二人餐食 因為真系超級抵食🤑 6道菜包括有湯 串燒拼盤 沙律 主食 菜 野飲 咁豐富都只系$228 真系不得鳥👏🏼🫕大頭蝦冬蔭功湯(細)雖然系細size 但都好足料 有大頭蝦 洋蔥 香茅 仲有好多菇片 食極都有😂味道酸酸辣辣 好醒胃 做前菜一流🍢泰式燒烤拼盤(細)完全冇揸流灘 有一串雞柳 豬肉 辣肉腸 燒蕃茄 仲有四隻一字骨雞翼黃金雞翼 炸到香脆 配埋鹹蛋黃醬真系冇得輸 超級惹味 雞柳肉質嫩滑 燒蕃茄好juicy 🐷原隻泰式無骨豬手去曬骨 啖啖肉👍🏻鹵水汁好濃豬手皮好林好滑🥬馬拉棧炒通菜菜好新鮮 炒完都好翠綠 色水好靚味道岩岩好 吾會太鹹套餐仲包白飯 薄餅 薄餅好蘇脆 上枱時熱辣辣 牛油味幾出 好驚喜😚🍹泰式奶茶 & 泰式奶綠好colorful 岩曬打卡奶綠好香茉莉花味 幾特別🍦芒果糯米飯配雪糕 +$40食泰國野一定要食芒果糯米飯糯米飯暖暖地 用左蝶豆花上色 加
二人餐
🫕大頭蝦冬蔭功湯(細)
味道酸酸辣辣 好醒胃 做前菜一流
大頭蝦冬蔭功湯
🍢泰式燒烤拼盤(細)
黃金雞翼 炸到香脆 配埋鹹蛋黃醬真系冇得輸 超級惹味
好colorful 岩曬打卡
奶綠好香茉莉花味 幾特別
🍦芒果糯米飯配雪糕 +$40
食泰國野一定要食芒果糯米飯
糯米飯暖暖地 用左蝶豆花上色 加埋椰醬 好好食😋仲配埋椰子雪糕 冰火交融 好似心太軟咁 好特別💯
芒果糯米飯配雪糕
💭
晚市二人餐有成6道菜 只系要$228 真系超抵食 每道菜用料十足 份量又多 食物味道又非常好 裝修又舒適 好值得一試🥰