2019-04-03
大食好一向好鍾意一人邊爐,就算一個人獨食都會喺吉野家打下邊爐咖 有一日去咗銅鑼灣睇順便係你試吓呢間8鍋臭臭鍋喇裝修幾靚,空間感十足,我諗都坐到四、五十人,大食妹同朋友坐左兩粒幾鐘都冇趕我地走,服務算咖錯<芝士牛奶鍋$88> (好味:4/5) (抵食:4/5)牛乳味好重,一開始會有一塊卡夫芝士擺喺面,煲煲下會溶入牛乳鍋勁多料,貢丸、蟹柳、冬菇、魚豆腐、名門卷、枝竹、白菜樣枝齊,仲配多碗烏冬俾你食打邊爐最緊要就係個湯底,呢個湯底非常之濃郁,啲材料吸晒牛乳味,好正去到最後仲可以飲埋個湯底添<藥膳羊肉鍋$88> (好味:3.5/5) (抵食:4/5)羊肉鍋一樣係大大煲,羊肉佢有樣嘅蘇味,有啲人唔係好鍾意,但係大食妹就好鐘諗個彈羊show 味 羊肉鍋一樣好多料,相比牛乳鍋就更加多菜,菜類好咩味,吸曬藥膳嘅味道,好補<奶蓋綠茶$24> (好味:4.5/5) (抵食:3/5)打邊爐好容易食到好口渴,嗌個奶蓋綠茶黎解渴,奶蓋真系好厚一層cream,絕對唔係奶泡就算,飲完真係有種幸福嘅感覺,係邪惡嘅不過好飲
<芝士牛奶鍋$88> (好味:4/5) (抵食:4/5)
<奶蓋綠茶$24> (好味:4.5/5) (抵食:3/5)