2019-10-01
今次終於嚟到呢間大家都話CP價高既👉🏻赤葉日本料理👈🏻 試下有幾正先👅.點左個”產地直送拼盤” (HK$188) 有最愛既拖羅、深池魚、油甘魚...味道超鮮甜❗️果然係產地直送好新鮮👍🏻 特別係拖羅,質感鬆軟,入口即化,而且魚油味濃。又點左個”磯煮鮑魚”(HK$48) 食落肉質爽口彈牙,係好食既😌..另外,要左個”墨西哥海膽軍艦”(大概HK$28@1) 日本海膽就食得多喇,墨西哥既都係第一次👀 一上台見到海膽既份量都唔小,味道唔會有苦澀味,仲好甘甜🗣係正呀➰”灸燒左口魚”(HK$12) 左口魚油脂豐富,在魚上加微微炙燒再配上赤醋飯,係無得輸💯.“燒雪花牛舌心串”(HK$22) 燒得岩岩好🔥 肉質好juicy ✨ “燒油甘魚鮫”(HK$88) 食落好嫩滑,而且無咩腥味🙆🏻♀️ 我就好鐘意喇😆.