2020-01-07 92 瀏覽
今日同囡囡去紅磡都會商場行一行,肚餓就喺商場搵嘢食。只係經過Pastaholic門口,就已經俾門口既聖誕裝飾吸引住。望一望餐廳入面環境,睇落好舒服好雅緻。我地叫左一個套餐,係Pasta & Pizza Holic Set。我地各叫左一個,囡囡好中意南瓜忌廉湯,creamy得黎好重南瓜味。我就洋蔥湯,清清啖啖得黎但又充滿洋蔥味,入面既多士吸滿湯汁,仲有芝士香味。雞肉凱撒沙律,雞肉唔會好老,沙律菜份量足夠,囡囡好中意食蕃茄仔同麵包粒粒。小食我地揀左秘製炸雞,有四塊。炸雞外面炸到好脆,入面仲有肉汁,juicy,好食。配上一小舊檸檬可以加啲檸檬汁,少少酸都幾開胃。麵今次我揀咗芝士肉醬千層麵,唔好睇佢細細個,都好夠食。上枱時,熱辣辣。店員姐姐提醒左我哋幾次,要小心唔好摸到個盤,驚會燙親,都幾細心。Pizza揀左照燒雞蛋黃醬pizza,pizza即叫即焗,批底好薄好脆,啖啖食落去都咔咔聲。蛋黃醬pizza原來都幾好味,正!飲品方面我哋兩個都揀咗水果茶,夠健康,水果有橙同奇異果。甜品係兩小舊Tiramisu,好食。
今日同囡囡去紅磡都會商場行一行,肚餓就喺商場搵嘢食。
望一望餐廳入面環境,睇落好舒服好雅緻。