2024-07-22 658 瀏覽
唔算成日過黎銅鑼灣食野, 因為就算普通細cafe價錢呢區都偏貴, 不過呢今日食左呢間叫Gaijin嘅樓上西餐, 發現概括食物質素, CP係非常高, 真係好過去D細café囉~而家仲要有個promo係follow 社交平台, lunch有88折。我嗌左寶雲酥比目魚配芒果芥末汁,朋友嗌左紐西蘭西冷扒拼大蝦配紅酒燒汁,同一份心太軟雪糕share食。折左後埋單$400鬆啲,好抵👍👍👍比目魚個芒果芥末汁我覺得幾獨特,食落係好清爽,有一種將比目魚更提鮮嘅效果。魚肉非常細嫩,高質食材。西冷扒order左7成熟,個口感非常好,軟硬適中,肉汁滿滿,其實佢好大塊,大過我個手掌,所以好抵。心太軟一人一半食完冇咁多罪惡感hahaha,一切開就已經好流心,個心微熱㗎,好好食!!!