2019-06-09
菜菜鍋係一間由日本開過來香港的火鍋放題餐廳 原來喺日本多個城市例如東京大阪都有分店⠀⠀香港分店嘅限時90分鐘放題總共有5款 價錢最平嘅套餐係”上等牛肉” ($149加一) 任食嘅包括上等牛肉 豬肉 野菜 甜品 烏冬/公仔麵/飯 非酒精類飲品 除肉類係要點之外 其他火鍋配料飲品等係自助嘅 蔬菜/丸類放晒喺雪櫃入面自己夾 有其他放題少見嘅秋葵同埋雨衣甘藍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀湯底我哋喺入座前揀咗 店員話我哋兩個人 一人一鍋每人可以選兩款湯底 番茄🍅味湯底有好多新鮮番茄蓉 越滾越入味 我同我朋友都覺得呢款湯底值得推薦⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀任食上等牛肉 - 初初對呢個套餐冇乜期望 百幾蚊一餐放題都預咗唔會太好食 點知我哋食完第一盤牛肉後就改觀了 牛肉雖然唔係用高質牛肉 但以呢個價錢任食絕對超值 起碼啲牛肉食落口唔覺得”鞋” 同埋唔會俾晒啲肥膏你囉 由於我個朋友麻麻地鍾意食海鮮 下次再約食飯想Encore試吓 “特上牛肉”放題啊!
⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀