2021-05-24 65 瀏覽
山長水遠入屯門搵朋友,熱到死,朋友仲話帶我去食熱辣辣既車仔麵。本身仲好嬲,諗佢係咪玩我。🙄點知,去到見到係黃店之餘,仲要有得叫甜品,咁鬼熱有甜品食,即刻開心曬!😛波記兩餸車仔麵 ($34)我地叫左碗牛腩+自家製水餃配米線 (牛腩汁)一齊share。我只可以話34蚊黎講,佢份量真係多到痴線!😳牛腩好淋,牛味都足,口感幾好!個自家製水餃我覺得超好食,好juicy,又足料,真心正。米線都幾彈牙,個牛腩汁都香。整體黎講,34蚊呢個價真係超值。👍波仔腩肉($18)好大碟既腩肉,係唔錯既。肥瘦比例算係適中,口感好爽。👍南乳豬手($18)又係好多份量!啖啖肉,個皮又彈牙,口感十足。肉唔會太腍,而且個南乳都幾入味,不錯。😋芒金撈 ($50)超正呀!有布甸,椰果,西米露同超甜既芒果。🤤布甸好正,成個甜品好重芒果味,個汁都整得好香。最正佢係用左一個靚既芒果,加好多分!🥰心太軟配朱古力雪糕 ($55)心太軟焗既時間做到得好好,令到流心好靚,而個外皮又夠脆。朱古力味都好濃郁,好正呀!😋 朱古力奶昔 ($42)奶昔好smooth,又唔會太甜,又可以令個朱古力好突出!夏日熱辣辣,飲左呢杯奶昔真係爽到爆!😆

波記兩餸車仔麵 ($34)

波仔腩肉($18)
好大碟既腩肉,係唔錯既。肥瘦比例算係適中,口感好爽。👍

南乳豬手($18)

芒金撈 ($50)

心太軟配朱古力雪糕 ($55)

朱古力奶昔 ($42)