2024-10-03
一個傾得埋嘅朋友 + 一顆平靜唔趕時間嘅心,絕對會令食物好味十倍!全部都好味,星星item我覺得幾特別少啲出面見到咁整 ⭐ 🐚 北海道仙鳳趾 - 手掌咁大嘅生蠔爽口肥美、嗒落濃厚creamy⭐ 甜蝦他他 - 配脆卜卜鱈魚餅無得彈,魚子、岩鹽、柚子皮調味恰到好處🐠 伊佐木 - 肉質雪白通透,脂肪豐盈甘香,口感柔糯好特別🥩 A4和牛 - 牛嘅油脂本來就香口,簡單點岩鹽/芥末醬已經夠⭐ 劍魚腩 - 白雪雪肉身爽嫩鮮甜,配蛋黃醬 +炸大葱絲令人回味⭐ 煙燻銀鱈魚 - 啖啖油脂但又好爽口,有驚喜 🐟 石鯛 - 肉質爽脆有彈性、少少似蝦嗰種膠質口感💛 海膽帶子 - 海膽creamy爆漿實好味架!!🐡 黑鯥魚 - 呢種深海肉食性魚魚皮幼滑,肉質鮮甜,幾爽口🍁 秋刀魚 - 味濃,重口味之選,食落有秋天嘅感覺🐠 梭子魚 - 肉質幼嫩鮮甜,就咁加䓤已經好味 🍣 大吞拿魚 - 簡單、經典、好味、fat fat 我鍾意🌊 北海道紫海膽 - 鮮甜爆汁,如果可以我想食十件🌽 白玉粟米 - 清甜,中間食正好清清味蕾我🌽 前菜三品 - 黑梅貝配大根 + 南瓜汁豆腐 + 蕃茄🍵 鯛魚湯 - 魚香撲鼻,超正 🍧 甜品 -
🐠 伊佐木 - 肉質雪白通透,脂肪豐盈甘香,口感柔糯好特別
⭐ 煙燻銀鱈魚 - 啖啖油脂但又好爽口,有驚喜
🐟 石鯛 - 肉質爽脆有彈性、少少似蝦嗰種膠質口感
💛 海膽帶子 - 海膽creamy爆漿實好味架!!
🐡 黑鯥魚 - 呢種深海肉食性魚魚皮幼滑,肉質鮮甜,幾爽口
🍁 秋刀魚 - 味濃,重口味之選,食落有秋天嘅感覺
🐠 梭子魚 - 肉質幼嫩鮮甜,就咁加䓤已經好味
🍣 大吞拿魚 - 簡單、經典、好味、fat fat 我鍾意
🌊 北海道紫海膽 - 鮮甜爆汁,如果可以我想食十件
🌽 白玉粟米 - 清甜,中間食正好清清味蕾我
🌽 前菜三品 - 黑梅貝配大根 + 南瓜汁豆腐 + 蕃茄
🍵 鯛魚湯 - 魚香撲鼻,超正
🍧 甜品 - 士多啤梨雪糕,清甜
上次嚟Sushi N食飯趕頭趕命,食完冇咩感覺。今日好好坐低慢慢食,即刻好味十倍,大滿足👍🏻