2024-08-26 70 瀏覽
米蔥動 Keep Eat Simple 📍西環西營盤皇后大道西395號地舖⭐️鹽酥鷄肉燥飯 $58有得揀走酸菜同蔥,對揀飲擇食走青人士好友善🫡 呢個飯CP值超高,有滿滿嘅肉燥同好多舊鹽酥雞!鹽酥雞炸到好酥脆,大大啖勁滿足✨ ⭐️胡椒牛腩蘿蔔湯 $68 🍲咁啱喺舖頭嘅poster見到就揀咗嚟試吓,結果係有驚喜的!白蘿蔔嘅味係煮晒出嚟,個湯勁鮮甜,咁大碗我哋全部飲晒😂 ⭐️鹽酥花枝丸拼貢丸 $38台灣夜市嘅味道,個貢丸入面係有芋頭,雙重口感同味道👍🏻⭐️溏心皮蛋凍豆腐 $48有大量肉鬆喺豆腐面,配埋皮蛋食好清爽,夏天食呢啲涼拌最舒服✨⭐️炭燒烏龍珍珠奶茶 $15 🧋我會話呢杯珍珠奶茶,絕對係性價比之最。咁大杯都只係$15,香港都冇乜手搖可以做到咁平。好似外賣嘅話兩杯仲有八折,好抵😂⭐️即磨咖啡(凍) $22咖啡走甜冇走奶,本身諗住飲一杯簡單嘅齋啡,出奇地冇苦澀味!☕️雖然位置唔大,但係都坐得好舒服。舖頭入邊有好多貓咪嘅裝飾🤣 加分!#fookdie西營盤 #fookdie香港大學 #fookdiecafe #fookdie台灣菜 #西營盤美食 #西營好去處 #香港台灣菜 #台式餐廳
米蔥動 Keep Eat Simple
📍西環西營盤皇后大道西395號地舖

⭐️鹽酥鷄肉燥飯 $58

⭐️胡椒牛腩蘿蔔湯 $68 🍲

⭐️鹽酥花枝丸拼貢丸 $38
台灣夜市嘅味道,個貢丸入面係有芋頭,雙重口感同味道👍🏻

⭐️溏心皮蛋凍豆腐 $48

⭐️炭燒烏龍珍珠奶茶 $15 🧋