2024-10-16 227 瀏覽
最近真的聽到很多無論是大集團的、有名氣的,還有更多的小店傳來這種消息,其實香港真的有不少用心經開營的餐廳食肆都是值得大家支持的,以下分享這家就是其中一間高性價比小店,愛台灣菜的朋友要來關注一下蒜香醬油凍螺 $68說是店家的招牌,當然要來試試!用牙籤輕輕一拉就拉出螺肉,香濃的蒜香醬油還帶帶微微酒香,鮮甜爽彈也挺入味的,自己很喜歡醬汁的味道,不過太鹹但就是很讓人上癮!加上份量給得慷慨,吃得開心過癮!很推薦這個烤台式香腸 $46涼拌青瓜 $38不得不說這兩份小食的份量比想像中大!有別於平常見到的台灣腸,這裡的是有如波波size剛好一口一粒,烤得外層香脆內裡有爆多肉汁,甜甜鹹鹹的味道加上肉質肥瘦適中,是抗拒不了的好味道!青瓜也並非平常吃到的那種小size,看起來應該也有半條的份量,拌著醋汁跟蒜末,很醒胃的一款~人氣特濃台式牛肉麵 $78仙草奶茶 $15(套餐加配價)來到這店當然要一試牛肉麵啦~ 說是店家的人氣餐點,嗜辣的朋友可選麻辣牛肉麵,而我這次就來吃不辣的紅燒湯底!湯頭滋味濃郁半點油膩感也沒有啊,牛𦟌入味軟腍,麵條煮得彈牙適中,加上滿滿的紅白蘿蔔跟酸菜,味道和營養麵非常均衡,已經很少會見到
蒜香醬油凍螺 $68
烤台式香腸 $46
涼拌青瓜 $38

人氣特濃台式牛肉麵 $78
仙草奶茶 $15(套餐加配價)

來到這店當然要一試牛肉麵啦~ 說是店家的人氣餐點,嗜辣的朋友可選麻辣牛肉麵,而我這次就來吃不辣的紅燒湯底!湯頭滋味濃郁半點油膩感也沒有啊,牛𦟌入味軟腍,麵條煮得彈牙適中,加上滿滿的紅白蘿蔔跟酸菜,味道和營養麵非常均衡,已經很少會見到這麼足料的牛肉麵了,難怪受盡顧客喜愛啊!點牛肉麵還可以以加配價來一杯台式飲料變成套餐,這杯仙草奶茶冰凍爽口,清香的仙草跟冰凍的台式奶茶是我最愛的組合!邊吃麵邊喝就最好不過
看看網上資料才知道這店的老闆曾任多間酒店及餐廳的大廚,因在西環區成長故在這裡開店發展自己的事業,以親民價格的小店路線 + 家庭式運作模式經營,每款食物都用心製作,更會從台灣入口食材,性價比來說真的很高,這種小店實在很值得我們多多支持!店家的位置與地鐵站相距甚近很容易找,不過值得留意這店的用餐空間真的不多就只有十個,用餐時段就特別忙碌要留意一下啊
2024-10-07
2024-10-09 336 瀏覽
聽讀港大嘅友人講,西環有間街坊台菜小店,係間隱世美食🤗齋睇個餐廳名就已經好有台式食字gag嘅風味,搞笑得嚟又會get到餐廳嘅牌菜係啲咩😂蔥油穀飼豬扒飯相信呢個就係餐廳嘅主打,呢碗有齊米同蔥嘅蔥油豬扒飯,豬扒用咗穀飼梅頭,煎咗之後好有油香,肥瘦均勻,口感又唔韌,加埋蔥油同甜豉油,就係個簡單得嚟好滋味嘅美食🤤蒜香醬油凍螺好有特色嘅小食,同樣係店家嘅推介美食。凍螺份量好多,輕輕用牙籤一拮就可以攞到啲肉出嚟🐚 食落仲有微微嘅酒香添 。話梅凍豬手呢個豬手都算大件,上面灑上咗啲酸酸地嘅話梅粉,係個幾開胃嘅小食🐷鹽酥花枝丸拼香芋貢丸呢份雙拼丸就好有台灣夜市小食嘅風味,啲丸炸得幾香,再有椒鹽粉調味 。比較特別嘅係香芋貢丸,豬肉丸嘅外層包住芋泥,幾有驚喜🤩珍珠奶茶食台灣嘢點都要叫杯手搖飲品先有feel,店員喺落單嘅時候會主動問需唔需要少甜同少冰呢啲選項,真係好貼心啊🧋餐廳舖面唔大,得十個座位左右,偏向家庭式嘅小店運作,但係絕對係好食嘅舖頭😎 一路食都見到好多街坊嚟幫襯,店員都同食客閒聊幾句,可見佢有一班熟客仔支持,係間有本土味嘅台式小店啊 。

話梅凍豬手
話梅凍豬手

鹽酥花枝丸拼香芋貢丸
鹽酥花枝丸拼香芋貢丸

珍珠奶茶
珍珠奶茶

2K
米蔥動 老闆身兼廚師👨🏻‍🍳曾任多間酒店、集團餐廳的大廚😍西環土生土長,心繫該區的志向驅使佢係西環開設中餐館👍🏻⋄老闆跟太太立志開設這台式餐廳,以親民小店路線,務求用心製作出適合香港人口味的料理👅口感十足的手切肉燥、惹味香濃的牛肉麵、皮脆多汁的穀飼豬扒,就連飯、麵上的配角—酸菜都是自家炒,絕不馬虎😜😜⋄⋄====—====—====—====—✦ 小食 ✦🐷麻辣凍豬手($46)新鮮的豬手用花雕酒浸香,配以特製麻辣醬的醃製,口感鮮嫩,獨特的香辣味道👅—🐚🧄蒜香醬油凍螺($68)選用新鮮海螺,搭配香濃的蒜香醬油,味道清新且帶有海味,非常開胃🤤⋄✦ 推介 ✦🐄🍜人氣特濃麻辣台式牛肉麵🌶️($78)牛肉麵絕對是店內的明星菜色,湯底濃郁,麻辣適中,牛展和牛肋條軟嫩,肉味香濃,麵條彈牙,配埋自家製酸菜,簡直冇得頂😎 ⋄✦ 精選套餐 ✦🔥🐥火炙海南雞翼溫泉蛋飯($58)火炙的雞翼和滑嫩的溫泉蛋,搭配香噴噴的白飯,口感豐富,令人滿足😌雞翼外脆內嫩,雞肉的香味與溫泉蛋的滑順完美融合⋄✦ 飲品 ✦🧋炭燒烏龍珍珠奶茶($15/套餐加配價)選用炭燒烏龍茶,茶香濃郁,珍珠Q彈—🌵仙草奶茶($15/套餐加配價)仙草

====—====—====—====—
✦ 小食 ✦
🐷麻辣凍豬手($46)

🐚🧄蒜香醬油凍螺($68)

✦ 推介 ✦
🐄🍜人氣特濃麻辣台式牛肉麵🌶️($78)

✦ 精選套餐 ✦
🔥🐥火炙海南雞翼溫泉蛋飯($58)

✦ 飲品 ✦

🧋炭燒烏龍珍珠奶茶($15/套餐加配價)
選用炭燒烏龍茶,茶香濃郁,珍珠Q彈

🌵仙草奶茶($15/套餐加配價)
仙草的清香配上奶茶的醇厚,為炎熱的日子帶來一絲清涼

====—====—====—====—
📌店名:米蔥動 (西環)’
📍地址:西環西營盤皇后大道西395號地舖
2024-09-25
2024-08-22 476 瀏覽
西環隱藏左唔少又抵又高質既美食。 無意中行過發現左依間由曾任多間酒店及大集團大廚開既台灣家庭式小店,就入去試下😋位置同地鐵站相近,小店位置唔多,但睇得出有唔少捧場客。 去既時間咁岩完左午餐時間,所以好彩有位🫢價錢方面相當實惠。 套餐價都係$52-78。 今次簡左:火炙三文魚鰭溫泉蛋飯、茉香奶綠、黑松露醬薯條、烤台式香腸。🐟 火炙三文魚鰭溫泉蛋飯($58) : 價錢相當抵! 可以簡飯量,岩哂細食既朋友🫢 三文魚鰭烤得好香又唔算太油, 相當健康。溫泉蛋一篤就爆漿😋 撈埋飯食就超好味🤤🐷烤台式香腸($46): 不得不說個份量比想像中大份。 雖然細細粒咁,但係有足足8粒,肉質肥瘦適中,岩岩好😋🥢黑松露醬薯條($48) : 想講份量都係比預期大份😅 薯條炸得岩岩好 , 唔會有啲炸到燶哂🙋‍♀️ 配埋好香好濃既黑松露醬成件事好夾🥤茉香奶綠(跟餐配$12) : 點餐可以簡甜度同冰度,我就簡左少甜少冰,好快上枱🧋 茶同奶既比例岩岩好 , 唔會偏重任何一邊。

黑松露醬薯條

茉莉奶綠
黑松露醬薯條
茉莉奶綠
台灣菜係我好鍾意食嘅Comfort Food🇹🇼簡單但好有溫暖嘅感覺🩷 今日嚟到呢間新開嘅小店規模比較少主要做街坊生意😋 但係菜式平凡得來有種用心既誠意❤️份量豐富CP值好高🥹⭐️ 人氣特濃台式牛肉麵 🍜一飲嘅紅燒湯底濃郁但係唔油膩🔥調味嘅平衡啱啱好🫶🏻牛筋同牛腱非常之入味但係唔好太多脂肪🐮 仲有滿滿既既紅蘿蔔白蘿蔔同埋酸菜🥬食到豐富既蔬菜好感動🤗⭐️ 鹽酥雞肉燥飯 🍗即炸既鹽酥雞好香口又Juicy🐔配上肥瘦相間嘅肉燥充滿油香🥓配飯岩岩好🫰🏻⭐️ 糖心皮蛋凍豆腐 🍳糖心嘅皮蛋充滿鹹香好滋味🥚 配上滑捋捋嘅凍豆腐🤍用醬油膏同埋肉鬆調味好有台灣風味🥩⭐️ 胡椒湯浸蘿蔔 🥕呢道又係必食嘅特色菜🩶米白色嘅胡椒湯調味恰到好處🌶️ 飲落順口又暖胃😋 配上紅蘿蔔同埋白蘿蔔好健康養生🥹⭐️ 炭燒烏龍茶 🍵⭐️ 冬瓜茶 🥒冬瓜茶入口清甜好有台式嘅古早味🏮烏龍茶茶茶香夠濃郁又有碳香

⭐️ 人氣特濃台式牛肉麵 🍜

鹽酥雞肉燥飯
糖心皮蛋凍豆腐
胡椒湯浸蘿蔔
炭燒烏龍茶
If you are craving for authentic and delicious taiwanese food, we recommend you to try Keep Eat Simple in Sai Ying Pun.This restaurant serves one of the best lu rou fan that we have ever eaten. The minced pork is well marinated and the salty crispy chicken is so tender and the seasoning is not too overpowering.You can also try the beef and crispy chicken with Japanese soft boiled egg. The beef is so tasty and comforting.We saw a lot of people are ordering the set with pork chops so we decided to

We saw a lot of people are ordering the set with pork chops so we decided to order it as a side dish. We now understand why a lot of people are ordering this! The batter outside is thin but still has that slight crispiness. The pork itself is extremely tender and flavourful.

The meal of course would not be complete without bubble tea! They also serves amazing bubble tea here. We personally like the brown sugar bubble milk tea.

🍽️ Salty Crispy Chicken with Minced Pork Rice

🍽️ Salty Crispy Chicken with Beef and Soft Boiled Egg Rice

🍽️ Salted Deep Fried Pork Chop

🧋Brown Sugar Bubble Milk Tea
🧋Bubble Milk Tea
2024-11-17
10 分鐘 (堂食)
午餐
今次到西營盤嘅米葱動食飯,環境舒適,食品質素高,好值得推介!我哋點咗幾樣菜,以下係詳細介紹:1️⃣ **蔥油豬扒飯** 🍚 - 豬扒煎得恰到好處,外脆內嫩,蔥油味道香濃,搭配白飯,真係食到停唔到口!2️⃣ 套餐配飲品-選擇左**熱紅棗桂圓蜜** 🍯 - 十分暖胃,紅棗同桂圓嘅甜味融在一起,滋補又好飲,寒冷天氣飲更佳。3️⃣ **鹽酥雞** 🍗 - 炸到外脆內軟,仲保留到鮮嫩多汁,口感一流,非常下酒!4️⃣ **黑松露醬薯條** 🍟 - 薯條金黃酥脆,黑松露醬不嬲都好夾,但即使唔點醬都一樣好食!5️⃣ **蜂蜜百香果蜜(凍)** 🍹 - 清新可口,少甜少冰,剛好平衡了其他菜式的味道,十分開胃!今次餐廳菜式質素高,味道出色,蔥油豬扒令人念念不忘,性價比高,值得推薦比更多人知道!🥳#米葱動 #西營盤 #香港美食 #蔥油豬扒飯 #鹽酥雞 #黑松露薯條 #紅棗桂圓蜜 #百香果蜜 #美食 #食評 #聚餐 #輕食 #美味 #探店 #香港餐廳

1️⃣ **蔥油豬扒飯** 🍚
蔥油豬扒飯

2️⃣ 套餐配飲品-選擇左**熱紅棗桂圓蜜** 🍯
百香果蜜

3️⃣ **鹽酥雞** 🍗
- 炸到外脆內軟,仲保留到鮮嫩多汁,口感一流,非常下酒!

4️⃣ **黑松露醬薯條** 🍟
黑松露薯條

5️⃣ **蜂蜜百香果蜜(凍)** 🍹

蔥油豬扒飯
百香果蜜
黑松露薯條
2024-11-11 0 瀏覽
西環隱世小店,好彩有朋友介紹特濃台式牛肉湯麵 🍜$78 呢碗麵用上特濃牛肉湯,牛肉嫩滑,牛肉湯麵真係超級濃郁!湯底味道濃得嚟又唔會太膩,真係好想再嚟一碗!🥢💖鹽酥雞肉燥飯 🍚 $61 大碗飯,鹽酥雞外脆內嫩,搭配肉燥,口感超正! 呢個飯真係大碗到驚人,鹽酥雞外脆內嫩,搭配肉燥飯,簡直係完美配搭!🍗✨話梅凍豬手 🍖 - $46 呢個小食好特別,唔單止酸甜,仲有啲清爽感,食完真係令人驚喜!😋鹽酥花枝丸拼香芋貢丸 $38 呢個拼盤真係好有驚喜,花枝丸好彈牙,香芋貢丸又好食🥢蜜蜂百香果蜜配寒天 🍯 跟餐加$20 真係清新又唔會太甜,完美地為呢餐畫上完美句號! 總結環境方面,米葱動好熱鬧,坐位偏少,經常滿座,職員態度又親切,真係令人感覺好舒服!🎉🙌 總括來講,呢間小店真係值得一試,份量又大,味道又好,食完真係滿足到唔得了!下次一定會再返嚟!#米葱動 #食評 #西營盤 #美食探險 #開心食客 🍽️🎊
西環隱世小店,好彩有朋友介紹

特濃台式牛肉湯麵 🍜$78

鹽酥雞肉燥飯 🍚 $61

話梅凍豬手 🍖 - $46

鹽酥花枝丸拼香芋貢丸 $38
呢個拼盤真係好有驚喜,花枝丸好彈牙,香芋貢丸又好食🥢

蜜蜂百香果蜜配寒天 🍯 跟餐加$20
真係清新又唔會太甜,完美地為呢餐畫上完美句號!

總結
2024-11-06 27 瀏覽
今日同老公喺西營盤拍拖,喺OpenRice見到呢間台灣美食勁吸引!就入嚟試吓。雖然舖位細,但係環境乾淨企理,入咗去座位闊落,除咗台灣美食之外,仲有好多特製飲料🥤都好出色~店員服務態度好好!搵一個比較舒適嘅座位俾我哋坐,落單需要去counter俾錢。美食⭐️⭐️⭐️⭐️🩵人氣牛肉湯hkd78牛肉湯清甜,湯麵有牛腱、牛腩,配菜有芫荽、蘿蔔、紅蘿蔔等等,牛腩唔肥,炆到好腍身,滿足晒健身人士對蛋白質需求✌🏻🩵鹽酥雞肉燥飯hkd60鹽酥雞炸到外脆內軟,肉燥飯大大粒肥肉好出色,完全複製返台灣肉燥飯!肉燥汁可以食多幾碗飯🍚🍚🍚🩵鹽酥花枝丸hkd38小店嘅花枝丸係台灣空運過嚟,真係食得出花枝丸勁彈牙~呢個一定必點!🩵胡椒蘿蔔牛腩湯hkd 68第一次飲胡椒蘿蔔牛腩湯,重口味得來唔會頸渴,牛腩超多,起碼有三大嚿足料!蘿蔔鮮甜~🩵峰蜜百香果蜜hkd 15跟餐價抵飲加$15啫,秋天嚟啦~飲返杯潤吓喉嚨~🩵烏龍茶hkd10
美食⭐️⭐️⭐️⭐️
🩵人氣牛肉湯hkd78
🩵鹽酥雞肉燥飯hkd60
🩵鹽酥花枝丸hkd38
🩵胡椒蘿蔔牛腩湯hkd 68
🩵峰蜜百香果蜜hkd 15
跟餐價抵飲加$15啫,秋天嚟啦~飲返杯潤吓喉嚨~
🩵烏龍茶hkd10

2024-11-01 21 瀏覽
今次去到西營盤一間台式小店,餐廳座位不多,繁忙時間可能需等候一下,當晚也有不少大學生和街坊來捧場。人氣特濃台式牛肉麵牛肉用了金錢腱和牛肋條,炆得十分軟腍入味,牛肉味道濃郁,麵條軟硬適中,配料有紅蘿蔔和白蘿蔔,湯底清甜,好濃郁的蘿蔔味,很有家的味道。火炙三文魚鰭溫泉蛋飯三文魚鰭燒得金黃焦香,肉質嫩滑油香滿滿,配搭溫泉蛋特別開胃。蒜香醬油凍螺凍螺肉質爽口彈牙,份量都算幾多,帶有陣陣蒜香味,越食越惹味。

2024-10-30 50 瀏覽
🇭🇰米蔥動·烤台式香腸$46 l 鹽酥雞$48 l 涼拌青瓜$38佢全部小食都超級大份 尤其係鹽酥雞上枱嘅時候嚇親我哋🤣🤣佢個波波香腸煎到幾好🐷之後鹽酥雞都唔錯 不過我自己就覺得椒鹽味可以再多少少🐥涼拌青瓜都好清爽🥒·花枝丸酸辣米線$52之後佢個酸辣米線出奇地都幾有驚喜 佢個酸辣湯幾好食 而且佢個花枝丸質感好好 中間係真係好大粒花枝🦑如果嗌鹽酥花枝丸應該好好食🤤·#rbyeat#rby台灣菜#rby西環·📍西環西營盤皇后大道西395號地舖
🇭🇰米蔥動
#rby西環
📍西環西營盤皇后大道西395號地舖
涼拌青瓜
花枝丸酸辣米線
今日難得下午可以唔使湊小朋友,有自己私人時間嘆返個lunch,hea返下🤣呢間初初開時都幫襯過兩次,印象都好好,雖然地方細,得幾張枱,但係食物係有質素嘅~而且份量都大同多😋算抵食夾大件😆😆今次嚟到就叫咗個鮮茄肉醬豬扒飯,店主話佢哋嘅肉醬同出邊嗰啲有啲唔同,用新鮮蔬菜煮,唔係現成嘅~咁我就聽佢推介試下啦~嘩……真係好有驚喜呀…同出邊食pizza嘅地方嗰啲肉醬意粉係唔同~果然冇介紹錯呀😎😎另外跟飯可以優惠價加杯飲品,見到飲品餐牌有杯飲品係寫住鮮橙綠茶,心諗有個鮮字係咪即係新鮮橙榨出嚟嘅呢?多口問店主,佢哋話係用新鮮橙榨㗎~飲過嘅客人都會回頭,咁我又叫杯試下啦~依...係好飲個哦…橙汁再加啲綠茶,原來係可以咁夾㗎🥰🥰下次可以再試其他嘢先😙😙
2024-08-31
  • 鮮茄肉醬豬扒飯
  • 人氣特濃台式牛肉麵
最近同朋友去香港大學,之後朋友就推介咗我食佢成日食嘅「米蔥動 Keep Eat Simple」😋,呢間餐廳主打台式食物🥘,座位唔多但經常坐無虛席㗎! 🐥🐮鹽酥雞溫泉蛋牛肉丼 ($78)一個飯有齊温泉蛋、雞肉、牛肉,係蛋白質嘅天堂😍 呢個丼飯非常豐富,鹽酥雞鹹香酥脆、牛肉又嫩又juicy😋🍅🐮 人氣特濃番茄台式牛肉麵 ($78)我哋仲叫咗個蕃茄台式牛肉麵,呢個麵都有兩款牛肉,有肥牛同牛腍肉,一款油脂豐富又香口、另一款肉質軟腍好入味😚 蕃茄酸甜開胃🤤🐷 鹽酥穀飼豬扒 ($58)呢度嘅招牌係鹽酥穀飼豬扒,當然要叫返塊!佢同鹽酥雞一樣好酥脆,鹹香十足,豬肉唔會鞋颯颯😋🥬 蠔油時蔬 ($28)最後叫返個菜均衡飲食🤪 我哋叫咗走蠔油,都好香💕🥤 套餐贈熱飲,凍飲+$3

🐥🐮鹽酥雞溫泉蛋牛肉丼 ($78)

🍅🐮 人氣特濃番茄台式牛肉麵 ($78)

🐷 鹽酥穀飼豬扒 ($58)

🥬 蠔油時蔬 ($28)
最後叫返個菜均衡飲食🤪 我哋叫咗走蠔油,都好香💕

🥤 套餐贈熱飲,凍飲+$3
【二訪街坊小店🔥 不起眼!但高CP值!再度回味台灣料理✨】推薦程度:●●●●◐抵食程度:●●●●○——— 之前已經介紹過呢間唔起眼嘅街坊小店❣️ 今次嚟到附近,又諗起佢哋嘅料理,所以決定再訪🥹 水準同價錢都keep到,仍然高CP值🔥 唯一可惜係當日冇晒蒜香醬油凍螺(見到推介🥹) 下次一定會再嚟試試🤤🐷 蔥油穀飼豬扒飯|$68大大碗‼️ 豬扒份量都好足‼️ 外表酥脆、肉質軟腍、唔乾好juicy💦 飯都沾滿醬料,好好餸飯🤤🍜 人氣特濃台式牛肉麻辣湯麵|$78上次試過經典麵底,今日嚟個麻辣風味🌶️ 估佢唔到‼️ 辛香、麻香味較重,但唔算好辣🤤 小辣程度,剛好惹味而唔嗆喉🙂‍↕️ 配麵食正到我清晒啲湯添🤪🥒 涼拌青瓜|$38大大份‼️2-3人share都冇問題🙌🏻 味道不過不失,為整餐飯增添清新感,冇咁膩🫶🏻🧊 炭燒鳥龍茶|單跟$22 / 跟餐$15叫咗走糖、好好品嚐到清澈嘅茶底🙂‍↕️冇咩驚艷,但絕對唔令人失望🙂‍↕️🫶🏻
【二訪街坊小店🔥 不起眼!但高CP值!再度回味台灣料理✨】

推薦程度:●●●●◐
抵食程度:●●●●○

———

🐷 蔥油穀飼豬扒飯|$68

🍜 人氣特濃台式牛肉麻辣湯麵|$78

🥒 涼拌青瓜|$38

🧊 炭燒鳥龍茶|單跟$22 / 跟餐$15
西環呢條街有好多平民小店,呢間台灣嘢係唔錯嘅選擇,有必點嘅肉燥飯同牛肉麵,仲有其他特色小食同丼飯,最重要係價錢夠抵,有唔少港大學生支持!餐廳仲有提供到會,下次一班朋友去Party Room又有多個選擇!-——————————————🍜◖人氣特濃台式牛肉麵◗ $78有辣同唔辣可以揀,牛肉用上金錢腱同牛肋條,咬落牛味超濃郁,用料高質!牛腱筋肉相間,牛肋條唔會乾柴,炆煮得夠軟腍入味,超好食!湯底比較清,但有淡淡嘅香,配上蘿蔔等嘅配料,一啖麵落去好滿足!🍱◖鹽酥雞肉燥飯套餐◗ $58鹽酥雞咬落超酥脆,真係新鮮炸氣,雞肉夠嫩滑;肉燥肥瘦適中,見到粒粒瘦肉同豬皮,食落好黏口🍳◖糖心皮蛋凍豆腐◗ $48原件豆腐加上醬汁同脆口肉鬆,四圍放上糖心皮蛋,呢款小食凍凍地,鹹鹹甜甜咁,幾清爽解膩🧋◖炭燒烏龍茶◗ +$10🧋◖冬瓜茶◗ +$15烏龍茶可以揀甜度,叫咗少甜啱啱好,冬瓜茶飲落好清香🌟Encore指數:8.8/10
-——————————————
🍜◖人氣特濃台式牛肉麵◗ $78

🍱◖鹽酥雞肉燥飯套餐◗ $58

🍳◖糖心皮蛋凍豆腐◗ $48

🧋◖炭燒烏龍茶◗ +$10
🧋◖冬瓜茶◗ +$15
烏龍茶可以揀甜度,叫咗少甜啱啱好,冬瓜茶飲落好清香

🌟Encore指數:8.8/10